Δωρεάν εμβολιασμοί για άπορους ανασφάλιστους και μετανάστες από το υπουργείο Υγείας!

  • Iatropedia
Δωρεάν εμβολιαστική κάλυψη από το υπουργείο Υγείας θα έχουν όσοι αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και δεν μπορούν να εμβολιαστούν λόγω κρίσης. Ορίζονται υγειονομικές μονάδες.

Όπως ανακοινώθηκε το Υπουργείο Υγείας αποφάσισε ότι τόσο για τους άπορους και ανασφάλιστους όσο και για τους μετανάστες και γενικότερα άτομα που για διάφορους οικονομικούς ή πολιτισμικούς λόγους έχουν προβλήματα πρόσβασης σε υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Δημόσιου ή Ιδιωτικού Τομέα, οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιούνται δωρεάν στα Κέντρα Υγείας, τα Αγροτικά Ιατρεία και τα Ιατροκοινωνικά Κέντρα (ΙΑΚ). Oι προσερχόμενοι αποκλειστικά για εμβολιασμό στα ανωτέρω κέντρα δε θα καταβάλλουν το αντίτιμο των 5€.

Οι κατά τόπους Περιφέρειες καλούνται από το υπουργείο Υγείας να ορίσουν τα ιατρεία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν τέτοιους εμβολιασμούς και να ενημερώσουν τους πολίτες σχετικά.

Τέλος, το Υπουργείο Υγείας αναλαμβάνει τη συγκρότηση Ομάδας Συντονισμού των Εμβολιαστικών Δράσεων μεταξύ Υπουργείου Υγείας και Υπουργείου Εσωτερικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν