Δωρεάν αγγειακές εξετάσεις στο ΑΧΕΠΑ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ενημερωτική εκδήλωση του κοινού με θέμα: « Αγγειακά και φλεβικά νοσήματα: Διάγνωση-πρόληψη και αντιμετώπιση» και δωρεάν ιατρικές εξετάσεις για τις αγγειακές παθήσεις θα πραγματοποιηθoύν από το Αγγειοχειρουργικό Τμήμα της Α’ Προπαιδευτικής Χειρουργικής Κλινικής Α.Π.Θ. του Νοσ. «ΑΧΕΠΑ», το Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016 από τις 16:30 μέχρι τις 20:00 στο Αμφιθέατρο και στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου.

Οι δωρεάν ιατρικές εξετάσεις πραγματοποιούνται για 3η συνεχή χρονιά, με πρωτοβουλία του Αγγειοχειρουργικού Τμήματος του Νοσοκομείου «ΑΧΕΠΑ» (Υπεύθυνος:Καθηγητής Αγγειοχει-ρουργικής Κ. Κτενίδης) με αφορμή την επιστημονική εκδήλωση «Αγγειακές Ημέρες ΑΧΕΠΑ 2016». Περιλαμβάνουν εκτίμηση της βαρύτητας των παθήσεων και της προκαλούμενης αιμοδυναμικής διαταραχής, με τη βοήθεια αναίμακτων μεθόδων (Doppler, Triplex), όποτε είναι εφικτό, προκειμένου να καθοριστεί η ορθή αντιμετώπισή τους.

Η ενημερωτική εκδήλωση του κοινού και οι δωρεάν εξετάσεις τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στην εταιρεία Δημοσίων Σχέσεων Αlpha Public Relations (A.P.R ΕΠΕ), στο τηλέφωνο 210 3645 629, Δευτ.-Παρ.και ώρες 09:30 έως 17:30, ή να στείλουν την δήλωση συμμετοχής, που θα βρουν στην ιστοσελίδα https://www.aggeiakesimeresahepa.gr ή στο fax: 210 3644 441 ή στο email: info@apr.com.gr

Οι ανωτέρω εξετάσεις προσφέρονται δωρεάν από τους συμμετέχοντες αγγειοχειρουργούς του συνεδρίου με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τις συγκεκριμένες ασθένειες, των οποίων η διάγνωσή πολλές φορές είναι εξαιρετικά δύσκολη εξαιτίας της άγνοιας και της έλλειψης συγκεκριμένων συμπτωμάτων.