Δωρεάν 2.456 ιατρικές πράξεις σε παιδιά και ενήλικες

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Με τη σύμπραξη του ΓΕΝ/ΓΕΕΘΑ η ομάδα των εθελοντών γιατρών και νοσηλευτών της ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΑΓΚΑΛΙΑΣ, βρέθηκε στην Κάρπαθο και την Κάσο, προκειμένου να πραγματοποιήσουν εξετάσεις προληπτικής ιατρικής και στη συνέχεια η ομάδα επισκέφθηκε τα χωριά Καλπάκι, Δελβινάκι και Παρακάλαμο στην Ήπειρο.

Το πρόγραμμα και των δύο εκστρατειών, από, από 21 Μαΐου έως 10 Ιουνίου, περιελάμβανε δωρεάν εξετάσεις παιδιών και ενηλίκων και ενημέρωση σε θέματα πρόληψης από τους ειδικούς της ομάδος.

Παράλληλα με τις ιατρικές εξετάσεις και τους εμβολιασμούς, στην Κάρπαθο πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον διατροφολόγο της ομάδας με θέμα «Διατροφή και Άσκηση» και στην Κάσο βιωματικό σεμινάριο για άμεση υποστήριξη της ζωής. Στο Καλπάκι στον Πολυχώρο του σχολείου πραγματοποιήθηκαν δύο ομιλίες με θέμα «Σκολίωση παιδιών και εφήβων-αίτια και αντιμετώπιση» και «Εμβόλια και στρατηγικές Δημόσιας Υγείας». Όλες τις ομιλίες παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκπαιδευτικοί, γονείς και έφηβοι.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν δωρεάν 2.456 ιατρικές πράξεις, ενώ παράλληλα εμβολιάστηκαν όσα παιδιά έπρεπε να εμβολιαστούν. Στην Ήπειρο εκτός από τα παιδιά των σχολείων εξετάστηκαν και εμβολιάστηκαν πλήρως και τα παιδιά της ΚΙΒΩΤΟΥ τα οποία είχαν κενά στον εμβολιασμό τους.

Στο Πρόγραμμα με το διακριτικό τίτλο «Υποστηρίζουμε τη Ζωή» έλαβαν μέρος 55 εθελοντές γιατροί και νοσηλευτές, οι οποίοι έδωσαν με αγάπη και σεβασμό τις υπηρεσίες τους στον ακριτικό πληθυσμό. Οι εθελοντές προέρχονταν από τα Νοσοκομεία Παίδων Π. & Α. Κυριακού, και Αγία Σοφία, το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, το Έλενα Βενιζέλου, τον  Ευαγγελισμό, το Θριάσιο Γενικό Νοσοκομείο και το ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης.

Οι ειδικότητες των γιατρών ήταν: παιδίατροι, παιδοχειρυργοί, παιδοφθαλμίατρος-οφθαλμίατρος ενηλίκων, παιδοκαρδιολόγος-καρδιολόγος ενηλίκων, ορθοπεδικός, δερματολόγος, ακτινολόγος, ψυχολόγος, γυναικολόγος, μαία, παρασκευάστρια, λοιμωξιολόγος, αναπτυξιολόγος και ομάδα εμψυχωτών.

Εκτός από τις ιατρικές παροχές σε όλους τους προορισμούς, η ομάδα της ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΑΓΚΑΛΙΑΣ προσέφερε  στα παιδιά ψυχαγωγικό πρόγραμμα και πολλά δώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες που αντιμετώπισε η ομάδα, απέδειξε ότι «αυτό που πιστεύεις μπορείς να το πραγματοποιήσεις». Οι Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής και Ιατρικής ευχαριστούν το ΓΕΝ/ΓΕΕΘΑ, τον Δήμαρχο της Καρπάθου, την Εκκλησία στην Κάσο, και το LIDL HELLAS που υποστηρίζει το έργο τους και τους δίνει τη δυνατότητα να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στον ακριτικό πληθυσμό.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν