Δωρεά για την στήριξη ασθενών με νευρομυικές παθήσεις

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Η Ελληνική Πρωτοβουλία (Hellenic Initiative - TΗΙ) ανακοινώνει νέα δωρεά ύψους 50,000 δολαρίων στο Σωματείο Φροντίδας Ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις – MDA Hellas.

Μέσω της νέας της δωρεάς στον οργανισμό, η Ελληνική Πρωτοβουλία επιβεβαιώνει τη σταθερή της δέσμευση για παροχή υποστήριξης σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, οι οποίες έχουν πληγεί από τη συνεχιζόμενη κοινωνικο-οικονομική κρίση στη χώρα.

Η νέα δωρεά δίνει στην MDA Hellas τη δυνατότητα να συνεχίσει το έργο της, υποστηρίζοντας τη λειτουργία της Ειδική Μονάδα Νευρομυϊκών Παθήσεων στη Θεσσαλονίκη.

Η Ειδική Μονάδα Νευρομυϊκών Παθήσεων στο Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ είναι η μοναδική Μονάδα που παρέχει φροντίδα υψηλού επιπέδου σε παιδιά και ενήλικες που πάσχουν από νευρομυϊκές παθήσεις στην Βόρειο Ελλάδα, Θράκη, Ήπειρο και Θεσσαλία.

Μέσω της προηγούμενης δωρεάς της Ελληνικής Πρωτοβουλίας το 2015, η Ειδική Μονάδα Νευρομυϊκών Παθήσεων της MDA στη Θεσσαλονίκη, παρείχε ιατρική φροντίδα και υποστήριξη σε 548 επωφελούμενους, περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων ιατρικές υπηρεσίες από ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων και ψυχολογική υποστήριξη.