Δωρεά 50 αναπνευστήρων υψηλής τεχνολογίας στο «Σωτηρία»

  • Ρούλα Τσουλέα
αναπνευστήρες
Οι νέοι αναπνευστήρες θα εξοπλίσουν άμεσα νέες κλίνες στις δύο Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου. Παραδόθηκαν οι 19. Τις επόμενες ημέρες θα φτάσουν στο «Σωτηρία» άλλοι 31.

Δεκαεννέα καινούριοι αναπνευστήρες υψηλής τεχνολογίας παραδόθηκαν σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία». Οι αναπνευστήρες  θα εξοπλίσουν άμεσα αντίστοιχες νέες κλίνες στις δύο Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ)  του νοσοκομείου.

Ειδικότερα, θα εξοπλίσουν νέες κλίνες στη ΜΕΘ του Κέντρου Αναπνευστικής Ανεπάρκειας και στη ΜΕΘ της Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής Κλινικής.

Οι αναπνευστήρες που παραδόθηκαν αποτελούν το πρώτο μέρος δωρεάς που πραγματοποίησε η εταιρεία «Παπαστράτος». Τις επόμενες ημέρες θα παραδοθούν στο Υπουργείο Υγείας άλλοι 31, αυξάνοντας σε 50 τον συνολικό αριθμό των νέων αναπνευστήρων για Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ευχαρίστησε την εταιρεία «Παπαστράτος» για τη σημαντική συμβολή της στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, για την αντιμετώπιση της μεγάλης κρίσης Δημόσιας Υγείας που βιώνουμε στη χώρα μας.