Δείτε το μενού που είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες!

  • Iatropedia
Οι φυτικές ίνες αποτελούν σύμμαχο καλής υγείας. Μελέτες δείχνουν ότι ανα καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες μπορεί να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων και διαβήτη τύπου 2.

Δημητριακά

Τα περισσότερα δημητριακά ολικής αλέσεως είναι μια καλή πηγή φυτικών ινών. Ξεκινήστε από το πρωινό: Ψάξτε για δημητριακά ολικής αλέσεως ή βρώμης που περιέχουν περισσότερα από τρια γραμμάρια φυτικών ινών ανά μερίδα. Προσθέστε φρούτα και έτσι θα ικανοποιείτε τον καθημερινό σας στόχος των 38 γραμμαρίων για τους άνδρες και 25 γραμμαρίων για τις γυναίκες.

Φρούτα

Δεν είναι πλούσια σε φυτικές ίνςε όλα ατ φρούτα. Ένα μεγάλο αχλάδι έχει 9,9 γραμμάρια φυτικές ίνες. Άλλα φρούτα που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες είναι τα περιλαμβάνουν τα βατόμουρα (3,8 γραμμάρια ανά 1/2 φλιτζάνι), οι μπανάνες (2,4 γραμμάρια το καθένα) και τα μήλα.

Προιόντα ολικής αλέσεως ψωμί

Ψωμί ολικής αλέσεως ή μακαρόνια αποτελούν μια καλή πηγή φυτικών ινών.

Μη ξεχνάτε τα λαχανικά

Τα λαχανικά που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες είναι:

Αγκινάρες, αρακά, σπανάκι, καλαμπόκι, μπρόκολο και πατάτες.

Αποξηραμένα Φρούτα

Τα δαμάσκηνα είναι γνωστά για την ικανότητά τους να απαλύνουν τα στομαχικά προβλήματα.

Τα περισσότερα αποξηραμένα φρούτα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες,που μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση των κινήσεων του εντέρου και την ανακούφιση της δυσκοιλιότητας. Δοκιμάστε με μια χούφτα αποξηραμένα σύκα, χουρμάδες, σταφίδες, βερίκοκα ή ως σνακ.

Φασόλια

Τα φασόλια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, γεμάτα με πρωτεΐνες και χαμηλά λιπαρά. Προσπαθήστε να τρώτε φασόλια αντί για κρέας δύο φορές την εβδομάδα .

Ξηροί καρποί

Πολλοί άνθρωποι αποστασιοποιηθεί από ξηρούς καρπούς και σπόρους, επειδή έχουν υψηλά σε θερμίδες και λίπος. Δοκιμάστε να προσθέσετε ψιλοκομμένα καρύδια ή σπόρους σε σαλάτες ή γιαούρτι. Ή να απολαύσετε μια χούφτα καβουρδισμένων ξηρών καρπών ή σπόρων για μια υγιή απογευματινό σνακ.

http://www.webmd.com/diet/ss/slideshow-high-fiber-foods