Δείτε τι μπορείτε να πάθετε όταν αγχώνεστε

  • Iatropedia
Μόνο σοβαρά προβλήματα στην υγεία προκαλεί το έντονο άγχος και το στρες. Βέβαια κανείς δεν αμφισβητεί ότι είναι δημιουργικό αλλά όταν κάποιος το παρακάνει τότε τα προβλήματα είναι πάρα πολλά.

Έρευνες έχουν δείξει πως ενοχοποιείται για την εμφάνιση καρδιολογικών προβλημάτων εγκεφαλικών , αύξησης της αρτηριακής πίεσης ακόμη και για κάποιες μορφές καρκίνου.

«Δυναμώνει»τα καρκινικά κύτταρα

Μελέτη του Wake Forest, έδειξε ότι το στρες μειώνει την αποτελεσματικότητα των καρκινικών

‘’Παγώνει’’τον εγκέφαλο

Ένα είναι γεγονός το οποίο έχει τεκμηριωθεί και επιστημονικά ότι η το έντονο άγχος και το στρες συρρικνώνουν τον εγκέφαλο.

Μάλιστα τον εμποδίζουν να σκεφτεί καθαρά και να λάβει κρίσιμες αποφάσεις όταν καλείται.

Έρευνα του πανεπιστημίου του Yale έδειξε ότι στρες μειώνει την φαιά ουσία του εγκεφάλου γεγονός που μπορεί να προκαλέσει μελλοντικά προβλήματα.

Πρόωρη γήρανση

Το άγχος και το έντονο στρες είναι δυνατόν να προκαλέσει πρόωρη γήρανση στα κύτταρα αφού οι τοξίνες που διοχετεύονται στον οργανισμό είναι επιβλαβείς και προκαλούν πρόωρη γήρανση.

Επιρρεπείς στην κατάθλιψη

Νούμερο ένα αιτία της εκδήλωσης κατάθλιψης είναι το άγχος αφού όσο άτομα είναι επιρρεπείς σε αυτό εμφανίζουν κατάθλιψη την οποία την ενισχύει το άγχος.

Αυξάνει τον κίνδυνο σπάνιων παθήσεων

Υπεύθυνο για την εκδήλωση σπάνιων νοσημάτων είναι το άγχος όπως έδειξε νεότερες έρευνες. Την ίδια στιγμή ευθύνεται για την πρόκληση χρόνιων νοσημάτων όπως είναι τα καρδιαγγειακά η αρτηριακή πίεση και τα εγκεφαλικά.

πηγήhttp://www.healthline.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μήπως για τον πονοκέφαλο φταίει η κακή ψυχολογία;