Δείτε τα τρόφιμα που καθαρίζουν το συκώτι!

  • Iatropedia
Δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο για να καθαρίσετε το συκώτι σας από τις τοξίνες που συσσωρεύονται σε αυτό.Υπάρχουν ορισμένες τροφές με τις οποίες μπορούμε να εμπλουτίσουμε το διατροφολόγιό μας, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην καλύτερη λειτουργία του ήπατος.

Σκόρδο

Το σκόρδο έχει την ιδιότητα να απομακρύνει τις τοξίνες από τον οργανισμό ενώ είναι πλούσιο σε αλλικίνη και σελήνιο, δυο συστατικά τα οποία καθαρίζουν φυσικά το συκώτι.

Γκρέιπφρουτ

Το γκρέιπφρουτ, είτε ωμό είτε χυμός βοηθά το συκώτι να καθαρίσει από τις καρκινογόνες ουσίες και τις ανεπιθύμητες τοξίνες.

Παντζάρια

Είναι πλούσια σε φλαβονοειδή τα οποία συμβάλλουν σημαντικά στην καλύτερη λειτουργία του ήπατος.

Πράσινα φυλλώδη λαχανικά

Το σπανάκι και το μαρούλι, εξουδετερώνουν τα χημικά συστατικά και τα συντηρητικά που υπάρχουν στις τροφές μας, λειτουργώντας σαν προστατευτικός μηχανισμός για το συκώτι.

Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε κατεχίνες, οι οποίες καθαρίζουν το ήπαρ. Στο πλαίσιο αυτό οι ειδικοί συστήνουν να πίνετε τρία με τέσσερα ποτήρια την ημέρα.

Σταυραγκάθι

Το σταυραγκάθι είναι ότι τελειότερο έχει να προσφέρει η φύση για να εξουδετερώσει τις τοξίνες στο ανθρώπινο σώμα.

Βιατμίνες

Αντιοξειδωτικές βιταμίνες όπως C, E, και β-καροτένιο αλλά και ο ψευδάργυρος και το σελήνιο Β θα μπορούσε να «καθαρίσει» το ήπαρ ξκαι να απαλλάξει το σώμα από τα δηλητήρια.

http://www.webmd.com