Δείτε πως θα έχετε ένα ονειρικό ύπνο!

  • Iatropedia
Όταν ο Μορφέας δεν έρχεται μη μετράτε προβατάκια για να σας πάρει ο ύπνος. Ακολουθήστε τις οδηγίες υγείας για να έχετε ένα ονειρικό ύπνο.

Μπείτε σε ένα πρόγραμμα

Πηγαίνετε στο κρεβάτι και να σηκώνονται την ίδια ώρα κάθε μέρα, ακόμα και τα Σαββατοκύριακα, αργίες και τις ημέρες μακριά.Όντας συνεπής ενισχύει τον κύκλο ύπνου-εγρήγορσης του σώματός σας και βοηθά στην προώθηση της καλύτερης ύπνο τη νύχτα.

Υπάρχει μια προειδοποίηση, όμως. Εάν δεν κοιμηθείτε μέσα σε περίπου 15 λεπτά, σηκωθείτε και κάντε κάτι χαλαρωτικό.Πηγαίνετε πίσω στο κρεβάτι όταν είστε κουρασμένοι. Αν αγωνιάτε ύπνος, μπορείτε να βρείτε ακόμη πιο σκληρή για να νεύμα off.

Δώστε προσοχή σε ό, τι τρώτε και πίνετε

Μην πηγαίνετε στο κρεβάτι είτε πεινασμένοι ή παραγεμισμένα.Δυσφορία σας μπορεί να σας κρατήσει επάνω. Επίσης, περιορίζουν πόσο πίνετε πριν τον ύπνο, να αποτρέψει διασπαστική μεσαία-of-the-νύχτα ταξίδια στην τουαλέτα.

Η νικοτίνη, η καφεΐνη και το αλκοόλ αξίζουν προσοχή, πάρα πολύ. Οι διεγερτικές επιδράσεις της νικοτίνης και καφεΐνης να πάρει ώρες για να φορέσει μακριά και να σπέρνουν τον όλεθρο στην ποιότητα του ύπνου. Και παρόλο που το αλκοόλ μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε υπνηλία κατά την πρώτη, μπορεί να διαταράξει τον ύπνο αργά το βράδυ.

Δημιουργήστε ένα τελετουργικό πριν την κατάκλιση

Κάνουν τα ίδια πράγματα κάθε νύχτα για να πει το σώμα σας είναι η ώρα να ηρεμήσω. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει ένα ζεστό μπάνιο ή ντους, διαβάζοντας ένα βιβλίο ή ακούγοντας απαλή μουσική – κατά προτίμηση με τα φώτα χαμηλωμένα. Χαλαρωτικές δραστηριότητες μπορούν να προωθήσουν καλύτερα τον ύπνο με τη διευκόλυνση της μετάβασης μεταξύ εγρήγορσης και υπνηλία.

Να είστε επιφυλακτικοί με τη χρήση της τηλεόρασης ή άλλες ηλεκτρονικές συσκευές, στο πλαίσιο της τελετουργικό στο κρεβάτι σας.Έρευνα δείχνει ότι ο χρόνος οθόνη ή άλλη χρήση των μέσων ενημέρωσης πριν τον ύπνο παρεμβαίνει με τον ύπνο.

Βρείτε το κατάλληλο στρώμα

Στρώμα και το μαξιλάρι σας μπορεί να συμβάλει στην καλύτερη ύπνου, πάρα πολύ. Δεδομένου ότι τα χαρακτηριστικά της καλής κρεβάτι είναι υποκειμενικές, επιλέξτε αυτό που αισθάνεται πιο άνετα σε σας. Αν μοιράζεστε το κρεβάτι σας, βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αρκετός χώρος για δύο. Αν έχετε παιδιά ή κατοικίδια ζώα, προσπαθήστε να θέσει όρια για το πόσο συχνά κοιμούνται μαζί σας – ή να επιμείνει σε ξεχωριστές καμπίνες.

Ασκηθείτε

Η τακτική σωματική δραστηριότητα μπορεί να προωθήσει καλύτερο ύπνο, βοηθώντας σας να κοιμηθείτε πιο γρήγορα και να απολαύσετε το βαθύτερο ύπνο. Ο συγχρονισμός είναι σημαντικός, όμως. Εάν ασκείστε πολύ κοντά στην ώρα του ύπνου, μπορεί να είναι πάρα πολύ ενεργοποιείται για να κοιμηθείτε. Αν αυτό φαίνεται να είναι ένα θέμα για εσάς, να ασκήσει νωρίτερα μέσα στην ημέρα.

Διαχειριστείτε το στρες

Όταν έχετε πάρα πολλά να κάνουμε – και πάρα πολύ να σκεφτούμε – ύπνος σας είναι πιθανό να υποφέρουν. Για να συμβάλει στην αποκατάσταση της ειρήνης, θα εξετάσει υγιείς τρόπους για να διαχειριστούν το στρες.

Ξεκινήστε με τα βασικά, όπως να πάρει οργανωμένη, τον καθορισμό προτεραιοτήτων και την ανάθεση καθηκόντων.

Δώστε στον εαυτό σας την άδεια να κάνουν ένα διάλειμμα όταν χρειάζεστε ένα. Μοιραστείτε ένα καλό γέλιο με έναν παλιό φίλο. Πριν από το κρεβάτι, σημειώνω ό, τι είναι στο μυαλό σας και, στη συνέχεια, την ακύρωσή της για το αύριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Από τι κινδυνεύετε όταν ο ύπνος δεν έρχεται;

Βρείτε πόσες ώρες ύπνου χρειάζεστε!