Δείτε πως θα ανακουφίστε τα μάτια σας από τον υπολογιστή

  • Iatropedia
Η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και πλέον όλο και περισσότερες εργασίες εκτελούνται μέσω των υπολογιστών. Καθημερινά ένας μέσος άνθρωπος χρησιμοποιεί κατά μέσο όρο πάνω από πέντε ώρες την ημέρα, ένα υπολογιστή

Κάντε μια εξέταση ματιών

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Ασφάλειας και Υγείας των Ηνωμένων Πολιτειών, όσοι χρησιμοποιούν υπολογιστή πρέπει να κάνουν εξέταση ματιών κάθε χρόνο.

Σωστός φωτισμός

Στην περίπτωση που ο υπολογιστής είναι μέσα σε φωτεινό δωμάτιο καλό είναι να περιορίσετε το φως που έρχεται από έξω κλείνοντας τα στόρια.

Τοποθετήστε κάποια πηγή φωτισμού μόνο από το πλάι.

Αντικαταστήσετε τις λαμπτήρες φθορισμού με πλήρους φάσματος.

Αναβαθμίστε την οθόνη σας

Οι οθόνες LCD προστατεύουν καλύτερα τα μάτια αφού μειώνουν τις αντανακλάσεις, ενώ 'οσες έχουν μεγαλύτερο μέγεθος είναι ακόμη καλύτερες.

Ρυθμίστε την οθόνη

Οι ειδικοί συνιστούν να προσαρμόσετε τη φωτεινότητα της οθόνης, ανάλογη με τη φωτεινότητα του περιβάλλοντος και να κάνετε τις ανάλογες ρυθμίσεις.

Παίζετε συχνά τα μάτια σας

Όταν ανοιγοκλείνεται συνέχεια τα μάτια σας τότε το μάτι υγραίνεται και εμποδίζεται η ξηρότητα και ο ερεθισμός. Αν νιώθετε τα μάτια σας ξηρά χρησιμοποιείστε τεχνητά δάκρυα.

Κάντε συχνά διαλείμματα

Αν χρησιμοποιείται πολλές ώρες υπολογιστή κάντε συχνά διαλείμματα ώστε να δίνετε στα μάτια σας την ευκαιρία να ξεκουράζονται.

Σωστή στάση σώματος

Η οθόνη πρέπει να βρίσκεται περίπου 50-60 εκατοστά μακριά από τα μάτια σας. Προσπαθήστε να διατηρείται την καλή στάση σώματος προκειμένου να μην κουράζονται ακόμη περισσότερο τα μάτι σας.

Φορέστε γυαλιά

Για την ανακούφιση των ματιών υπάρχουν ειδικά γυαλιά τα οποία ξεκουράζουν τα μάτια αφού τα προστατεύουν από την ακτινοβολία.

http://www.nushield.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιατί ''στεγνώνουν'' τα μάτια σας;