Δείτε ποιοι δεν πληρώνουν για φάρμακα και διαγνωστικές εξετάσεις στον ΕΟΠΥΥ!

  • Iatropedia
Σάλος έχει προκληθεί το τελευταίο διάστημα με τις συνεχείς περικοπές του ΕΟΠΥΥ προς τους ασφαλισμένους.

Η διοίκηση του Οργανισμού προκειμένου να διασκεδάσει τις εντυπώσεις μιλά για κατευθυντήριες οδηγίες που απλά βάζουν κανόνες στη συνταγογράφηση των γιατρών ώστε να μην υπάρχει ανεξέλεγκτη χορήγηση φαρμάκων και εξετάσεων.

Δείτε ποιους εξαιρεί.

Σύμφωνα με τον ΕΟΠΥΥ από τους κανόνες κινηματογράφησης εξαιρούνται οι καρκινοπαθείς , όπως και άλλες ιδιαίτερα σοβαρές κατηγορίες ασθενών.

Η χορήγηση φαρμάκων υψηλού κόστους όπως και τα νοσοκομειακά φάρμακα που δίδονται από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ δεν έχουν συμμετοχή ή άλλη επιβάρυνση για τους ασθενείς.

Επίσης, για την χορήγηση αναλώσιμου υλικού και σκευασμάτων ειδών διατροφής σε περιπτώσεις σπάνιων και χρόνιων παθήσεων δεν καταβάλλουν καμία συμμετοχή οι πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη τύπου (I), οι παραπληγικοί, οι τετραπληγικοί, οι πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη τύπου (I), οι πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας, όσοι κάνουν χρήση αντλίας ινσουλίνης, οι μεταμοσχευθέντες και οι HIV θετικοί ασθενείς.

Επιπλέον οι πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη τύπου (II) δεν καταβάλουν συμμετοχή για τη δαπάνη αγοράς συρίγγων ινσουλίνης μιας χρήσης, αναλωσίμων των συσκευών χορήγησης ινσουλίνης και ταινιών μέτρησης σακχάρου στο αίμα.

Επίσης, χορηγούνται δωρεάν ειδικά προϊόντα και σκευάσματα διατροφής σε σπάνιες παθήσεις όπως μεταβολικά νοσήματα, κοιλιοκάκη, δυσαπορρόφηση από συγκεκριμένες παθήσεις κ.λ.π.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αποκάλυψη: Η κρίση διπλασίασε τα φακελάκια στο ΕΣΥ! Τι δείχνουν τα επίσημα στοιχεία

Ανοίγει ο διάλογος για τις εκλογές στον Ι.Σ.Α: Δείτε τι προτείνει ο Παναγιώτης Τρόντζας

Και επίσημα παρατείνονται οι συμβάσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ! Τι ανακοινώθηκε

Πρόεδρος ΕΟΦ στο iatropedia: «Δε θα διορθώσω τιμές στα φάρμακα»! Τι λέει για τις εταιρείες και τα αιτήματα