Δείτε για ποιες ασθένειες κάνουν τα περισσότερα λάθη οι γιατροί

  • Iatropedia
Όταν αντιμετωπίζετε παράξενους πόνους, μυστηριώδη πεπτικά προβλήματα, ή άλλα ανεξήγητα συμπτώματα, τότε ελπίζετε ότι μια επίσκεψη στο γιατρό, θα δώσει απαντήσεις σε όλα.

Αλλά μερικές φορές, οι γιατροί έχουν ακριβώς το ίδιο πρόβλημα να αναγνωρίσουν ορισμένες διαταραχές και ασθένειες, όπως και οι ασθενείς τους. Πολλά από τα συμπτώματα είναι γενικά και ευμετάβλητα, ενώ πολλές διαγνωστικές εξετάσεις είναι ακριβές και δεν γίνονται σε τακτική βάση, και ακόμα και αν γίνουν δεν είναι πάντα σίγουρο ότι δίνουν σαφή απάντηση.

Δείτε τις ασθένειες που “ταλαιπωρούν” περισσότερο τους γιατρούς στην σωστή τους διάγνωση:

-Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: Είναι μια χρόνια κατάσταση που επηρεάζει το μεγάλο έντερο και προκαλεί κοιλιακό πόνο, κράμπες, φούσκωμα, διάρροια και δυσκοιλιότητα. Ο ασθενής θα πρέπει να έχει συμπτώματα για τουλάχιστον έξι μήνες πριν από την επίσκεψη στον γιατρό για επίσημη αξιολόγηση και η γενική του δυσφορία θα πρέπει να υφίσταται για τουλάχιστον τρεις ημέρες το μήνα κατά τους τρεις τελευταίους μήνες.

-Κοιλιοκάκη: Μεγάλη σύγχυση περιβάλλει την κοιλιοκάκη, μία ανοσολογική αντίδραση στη γλουτένη που προκαλεί φλεγμονή στο λεπτό έντερο. Συνήθως χρειάζονται 10 χρόνια για να διαγνωστεί σωστά ένας ασθενής.

-Ινομυαλγία: Χαρακτηρίζεται από εκτεταμένο μυοσκελετικό πόνο και περιλαμβάνει “ιατρικώς ανεξήγητα συμπτώματα”, που είναι ένας όρος τον οποίο οι γιατροί χρησιμοποιούν για να περιγράψουν συνεχιζόμενα παράπονα από έναν ασθενή που δεν φαίνεται να έχουν μια προφανή φυσική αιτία. Όταν οι γιατροί δεν μπορούν να βρουν μια αιτία για το χρόνιο πόνο και την κούραση του ασθενούς, συχνά καταφεύγουν σε αυτήν τη διάγνωση.

-Ρευματοειδής αρθρίτιδα: Ανεξήγητοι πόνοι μπορεί επίσης να προκληθούν από τη ρευματοειδή αρθρίτιδα, μια αυτοάνοση διαταραχή. Τα πρώτα στάδια της ρευματοειδούς αρθρίτιδας μπορεί να μιμούνται πολλές άλλες ασθένειες. Μερικές φορές είναι απλά μια αίσθηση πόνου ή δυσκαμψίας των αρθρώσεων, η οποία θα μπορούσε να προκληθεί από πολλά διαφορετικά πράγματα.

http://www.health.com/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποιους προσβάλλει η ρευματοειδής αρθρίτιδα

Η απρόσμενη σύνδεση της κοιλιοκάκης με τη νευροπάθεια