Διώξτε τις αϋπνίες εναλλακτικά

  • Iatropedia
Σύμμαχος καλής υγείας είναι ο ποιοτικός ύπνος. Για διατήρηση της καλής υγείας απαιτείται τουλάχιστον 8 ώρες ύπνου κάθε βράδυ. Όταν όμως η παράδοση την αγκαλιά του Μορφέα μοιάζει εξωπραγματικό τελικά όσα προβατάκια και να μετρήσετε δεν πρόκειται να κοιμηθείτε. Τι να κάνετε για να κλείστε επιτέλους μάτι

Βάλτε πρόγραμμα

Το σταθερό πρόγραμμα το οποίο περιλαμβάνει τις ίδιες ώρες ύπνου κάθε βράδυ και ξύπνημα την ίδια ώρα το πρωί κρατά το βιολογικό ρολόι σταθερό και έτσι του επιτρέπει να κοιμάται καλύτερα.

'Oχι πριν τον ύπνο

Αποφεύγεται να ασκήστε πριν από τον ύπνο. Μπορεί η τακτική άσκηση να καταπολεμά την αϋπνία αλλά μην γυμνάζεστε μισή ‘ώρα πριν πάτε για ύπνο.

όχι στο καφέ

Ροφήματα που περιέχουν καφεϊνη όπως καφέ τσάι και αναψυκτικά τύπου κόλα καλό είναι να μην καταναλώνονται πριν πάτε για ύπνο.

Ποτό; Μήπως να το ξανασκεφτείτε

Μπορεί ο καρσί να προκαλεί υπνηλία αλλά ο οργανισμός για να μεταβολίσει το αλκοόλ χρειάζεται τουλάχιστον μια ώρα. Αν αυτή την τακτική την εφαρμόζεται αργά τη νύχτα τόσο θα καθυστερήσετε να κλείσετε ,μάτι.

Διαλέξτε το σωστό μαξιλάρι

Φροντίστε να επιλέγετε το σωστό μαξιλάρι το οποίο δεν θα σας κουράζει αν πάτε για ύπνο. Παράλληλα φροντίστε η σπονδυλική στήλη και ο αυχένας να είναι στην ίδια ευθεία.

http://www.webmd.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι μπορείτε να πίνετε πριν τον ύπνο για να αντιμετωπίσετε τις αϋπνίες

Βγείτε νικητής στην μάχη με την αϋπνία!