Η διοικήτρια του Νοσοκομείου Σύρου αρνείται δημοσίευμα για συμβάν με καθυστερημένες εξετάσεις

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Η κ. Μαργαρίτα Μπουραντά, διοικήτρια των Νοσοκομείων Σύρου και Νάξου διαψεύδει κατηγορηματικά δημοσίευμα της εφημερίας Τα Νέα και παραθέτει την δική της εκδοχή της αλήθειας για όσα περιγράφονται σε αυτό κάνοντας μάλιστα αναφορά σε δυσφήμιση...

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση της διοικήτρια του Νοσοκομείου Σύρου:

«Ανυπόστατο και ψευδές δημοσίευμα στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ από το δημοσιογράφο κ. Γεώργιο Χρ. Παπαχρήστου».

Σχετικά με το δημοσίευμα του κου Γεώργιου Χρ. Παπαχρήστου στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ την Τρίτη 29 Αυγούστου 2017 παραθέτω τα ακόλουθα πραγματικά συμβάντα:

Στις 21 Αυγούστου 2017 το 1ο δείγμα για τροπονίνη από ασθενή που στάλθηκε από το ΤΕΠ του Γ.Ν. Σύρου στο μικροβιολογικό εργαστήριο ήταν στις 07:15. Ο εργαστηριακός έλεγχος και του 2ου δείγματος που λήφθηκε από τον ασθενή ολοκληρώθηκε στις 08:45 και τα αποτελέσματα απεστάλησαν στον ιατρό εφημερίας του ΤΕΠ σύμφωνα με τα ψηφιακά αρχεία του μικροβιολογικού εργαστηρίου.

Ο χρόνος της οικιοθελούς αποχώρησης του ασθενούς από το Νοσοκομείο ήταν στις 08:30, μετά από ενημέρωση του ιατρού.

Θεωρούμε ότι ο χρόνος έκδοσης των αποτελεσμάτων των εργαστηριακών εξετάσεων αλλά και η ανύπαρκτη καθυστέρηση δεν προσδίδει άσχημη αντιμετώπιση του πολίτη.

Αναρωτιέμαι αφού ο ασθενής είχε τόσο μεγάλη αγωνία, για πιθανό καρδιολογικό πρόβλημα γιατί προτίμησε να αποχωρήσει από το Νοσοκομείο στις 08:30 και να περιμένει στον επιβατικό σταθμό μέχρι 16:00 για να αναχωρήσει προς Πειραιά, καθόσον τα δρομολόγια των καραβιών Σύρου – Πειραιά είναι πάντα μεσημβρινά.

Η πραγματικότητα είναι ότι ο ασθενής είχε ενημερωθεί ότι δεν υπήρχε καρδιολογικό πρόβλημα από τα πρώτα αποτελέσματα και τον καρδιολογικό έλεγχο, για αυτό και αποχώρησε για να συνεχίσει την περιήγηση του στην όμορφη Σύρο.

Αλήθεια κε Παπαχρήστο, και ακολουθώντας το λογοτεχνικό ύφος σας, αναφέρω ότι, είναι λυπηρό!!!!!!! στο βωμό προσωπικών ή άλλων εμπαθειών, να συκοφαντείτε το επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Γ.Ν.  Σύρου, οι οποίοι είναι σκληρά εργαζόμενοι και αντιμετώπησαν τον ασθενή που συνοδεύατε με απόλυτο επαγγελματισμό και ευγένεια, αλλά και να απαξιώνεται το δημοσιογραφικό λειτούργημα με ψεύδη και ανακρίβειες.

Μήπως κε Παπαχρήστο το μέτρο σύγκρισης που χρησιμοποιείτε είναι το χρονικό διάστημα 2010-2012 στο Γ.Ν. Κωνσταντοπούλειο «Αγία Όλγα» στην Ν. Ιωνία, όπου η παροχή φροντίδας και των υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες ήταν άραγε;;;;;; καλύτερη από αυτή που παρέχεται σήμερα από το Γ.Ν. Σύρου στους πολίτες;

Όσο και αν προσπαθείτε με αναλήθειες και συκοφαντίες δεν μπορείτε να απαξιώσετε την πολιτική του Υπουργού και του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας.

Η Διοίκηση του Γ.Ν. Σύρου θα απαντήσει με αγωγή για συκοφαντική δυσφήμηση στις ανυπόστατες και ψευδείς καταγγελίες τόσο κατά του δημοσιογράφου όσο και κατά του εντύπου.

Η κοινή Διοικήτρια

Γ.Ν. Σύρου & Γ.Ν.-Κ.Υ. Νάξου

κ.  Μαργαρίτα Μπουραντά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν