Διοικητής «Αγίου Σάββα»: Αν υπάρχει παρατυπία σε προσλήψεις, να την κρίνει το ΑΣΕΠ»

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Θέμα δημιουργήθηκε το τελευταίο 24ωρο στον "Άγιο Σάββα" με την επιλογή συγκεκριμένων προσώπων που ισοψήφισαν σε θέσεις υπευθύνων καθαρισμού. Ο διοικητής του ιδρύματος πάντως απαντά ότι δεν εξαρτάται από τον ίδιο η επιλογή και ότι είναι υπόθεση του ΑΣΕΠ.

Διαβάστε παρακάτω τι εξηγεί ο διοικητής του νοσοκομείου:

Σχετικά με τη διαδικασία κλήρωσης  των πλήρως ισοψηφησάντων της προκήρυξης  ΑΣΕΠ -ΣΟΧ 1/17, για πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας  στο Νοσοκομείο  » Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ», σας ενημερώνουμε ότι:

Με βάση το με αριθ. Πρωτ. 5995-26/5/17  πρακτικό ανάρτησης για δημόσια κλήρωση ορίσθηκε ότι την 31/5/17 και ώρα 11.00 π.μ. θα διενεργηθεί δημόσια κλήρωση  στο Νοσοκομείο «Ο Άγιος Σάββας». Κλήθηκαν όλοι οι ενδιαφερόμενοι, πλήρως ισοψηφήσαντες.

Τα περί παρατυπιών, αν υπάρχουν, ο μόνος αρμόδιος για να το κρίνει είναι το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ), εκτός και αν κάποιοι έχουν πάρει το νόμο στα χέρια τους.

Για το ότι «η διαδικασία έγινε στα κρυφά και στο αμφιθέατρο» δεν χρειάζεται να απαντήσουμε. «Κρυφά» και » αμφιθέατρο»  γίνεται;

Η Αστυνομία κλήθηκε  από τον  κ. Π.Β. που προσκλήθηκε, όπως και όλοι οι ενδιαφερόμενοι ισοψηφήσαντες, και παραβρισκόταν στην κλήρωση υπεραμυνόμενος του δικαιώματος για εργασία, καταγγέλλοντας μάλιστα τις ενέργειες αυτές ως απαράδεκτες οι οποίες προσβάλλουν τα δικαιώματα των ανέργων, αλλά και των εργαζομένων (το τηλέφωνο του  είναι στη διάθεση τυχόν συντάκτη ο οποίος θέλει να κάνει διασταύρωση).  Ο ίδιος ο κος Π.Β. δημοσίως το δήλωσε στο αμφιθέατρο παρουσία όλων αυτών.

Ρώτησε μάλιστα – όχι μόνον αυτός αλλά και οι υπόλοιποι που είχαν έννομο  συμφέρον  –  να μάθει δημοσίως,  με ποιο δικαίωμα εμποδίζουν τη διεξαγωγή της προβλεπόμενης κλήρωσης, επιφυλασσόμενος για κάθε νόμιμο δικαίωμα.

Είναι τουλάχιστον ξεκάθαρο ότι κάποια από τα μέλη του Δ.Σ. του σωματείου εν γνώση τους ψευδώς διέδωσαν ότι η αστυνομία κλήθηκε από τη Διοίκηση, ακολουθώντας την προσφιλή τους τακτική  αυτής της σκόπιμης παραπληροφόρησης.

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα είναι υπάλληλοι του ιδιωτικού συνεργείου που έχει συνάψει σύμβαση με το νοσοκομείο και η οποία έχει λήξει από τις 31/12/16, (έχουν δοθεί τρεις  παρατάσεις μετά από διαπραγμάτευση και η τελευταία λήγει στις 30/6/17 και μέχρι σήμερα η εταιρεία εξοφλείται κανονικά και εμπρόθεσμα από το Νοσοκομείο).

Καλό βέβαια θα ήταν να ρωτήσουμε και αυτούς τους ανθρώπους  που υπέβαλαν αίτηση για πρόσληψη και είναι άνεργοι και οι οποίοι κατά το Σύνταγμα έχουν ίσα  δικαιώματα για εργασία και μάλιστα με τα απαιτούμενα  προσόντα. A la carte προσλήψεις δεν μπορούν να γίνουν, επειδή κάποιος ή κάποιοι αυτό επιθυμούν.

Θα άρεσε σε κάποιον από εμάς, να βρίσκεται στην πρώτη θέση επιλογής και την θέση να την καταλαμβάνει άλλος, σε πολύ χαμηλότερη σειρά;

Οφείλουμε να θωρακίσουμε και να διασφαλίσουμε τις διαδικασίες με στόχο και σκοπό τη διαφάνεια και την αξιοκρατία. Ο ΑΣΕΠ είναι ο εγγυητής αυτής της διαδικασίας και πρέπει να σεβαστούμε.

Τέλος,  για τον τρόπο συμπεριφοράς του καθενός, πιστεύουμε ότι από την επισυναπτόμενη φωτογραφία μπορεί ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματα του (γιατί έτσι κάποιοι προσπαθούν να εμποδίσουν διαδικασίες που αποσκοπούν στη διαφάνεια και στην αξιοκρατία, ανεβασμένοι πάνω στο γραφείο που θα γινόταν η κλήρωση).