Διοικητές νοσοκομείων καταργούν τμήματα λόγω έλλειψης προσωπικού – Κλείνουν και τα χειρουργεία στα Γιαννιτσά

  • Γιάννα Σουλάκη
Γιαννιτσών
Με ευκολία, ο ένας μετά τον άλλον οι διοικητές νοσοκομείων, καταργούν τη λειτουργία ολόκληρων τμημάτων, λόγω ελλείψεων προσωπικού.

Μετά το νοσοκομείο Αμαλιάδας, ο διοικητής του οποίου ανέστειλε τη λειτουργία των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων, τώρα σταματούν και τα χειρουργεία του Νοσοκομείο Γιαννιτσών, επίσης με εντολή Διοικητή, καθώς δεν υπάρχουν διαθέσιμοι χειρουργοί.

Δείτε επίσης – ΠΟΕΔΗΝ για νοσοκομείο Αμαλιάδας: Κλείνουν ΚΑΙ τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία!

Δείτε την απόφαση του Διοικητή του νοσοκομείου Γιαννιτσών:

ΠΟΕΔΗΝ: «Πριν από τις εκλογές το νοσοκομείο … Φύσαγε!»

Η απόφαση του Διοικητή έχει ημερομηνία τέσσερις ημέρες μετά τις εκλογές, γεγονός το οποίο προκαλεί υποψίες στους εργαζόμενους των δημόσιων νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) για πιθανή σκοπιμότητα που μπορεί να εξυπηρετεί μια τέτοια ενέργεια:

«Προξενεί εντύπωση γιατί έως τις εκλογές το Νοσοκομείο «φύσαγε» κατά τον Διοικητή, είχε επάρκεια προσωπικού και τέσσερις ημέρες μετά τις εκλογές δεν υπάρχουν γιατροί και αναστέλλει τη λειτουργία των χειρουργείων με εντολή του! Έκρυβαν τα προβλήματα «κάτω από το χαλί» για να δείχνουν ότι τα Νοσοκομεία δουλεύουν ρολόι και τώρα τα βγάζουν στην φόρα! Αυτό είναι ανώμαλη μετάβαση!», αναφέρει χαρακτηριστικά η ΠΟΕΔΗΝ.

Νοσοκομείο Γιαννιτσών: «Θα εξυπηρετούνται μόνο τα έκτακτα χειρουργικά περιστατικά»

Το Νοσοκομείο των Γιαννιτσών, το οποίο εξυπηρετεί 65.000 κατοίκους, έμεινε χωρίς χειρουργικό τομέα, λόγω έλλειψης χειρουργών, καθώς οι τρεις εν ενεργεία δεν επαρκούν.

Με το έγγραφο του αναπληρωτή Διοικητή, εντέλλονται οι τρεις χειρουργοί ιατροί να εφημερεύουν κατά μόνας, με μόνη ευθύνη, τη φροντίδα των νοσηλευόμενων ασθενών. Μάλιστα, στο ίδιο έγγραφο προσδιορίζονται τα έκτακτα περιστατικά που θα αντιμετωπίζονται. ‘Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής Διοικητής: «Δεν θα αντιμετωπίζονται έκτακτα χειρουργικά περιστατικά παρά μόνο εκτάκτου βαρύτητας όπου κινδυνεύει η ζωή».

Η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει: «Πως μπορεί να διακριβωθεί εάν κινδυνεύει η ζωή ασθενούς έκτακτου περιστατικού που χρήζει χειρουργικής επέμβασης χωρίς να αντιμετωπιστεί;»