Διοίκηση Νοσοκομείου «Μεταξά»: Fake news το κλείσιμο της Μονάδας Μαστού

  • Γιάννα Σουλάκη
Μεταξά
Διαψεύδει τις καταγγελίες των εργαζομένων η Διοίκηση του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου "Μεταξά" αναφορικά με το "λουκέτο" στη Μονάδα Μαστού.

Με ανακοίνωσή του, ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Σαράντος Ευσταθόπουλος, χαρακτηρίζει «Fake News» το «κλείσιμο» της Μονάδας Μαστού και υποστηρίζει πως αυτή «λειτουργεί κανονικά!».

«Επειδή τις τελευταίες μέρες γινόμαστε μάρτυρες αναπαραγωγής ψευδών ειδήσεων από συγκεκριμένους κύκλους συνδικαλιστών και ΜΜΕ, καθώς και «πρωτοβουλίας» συλλογής υπογραφών για να ανοίξει ξανά η δήθεν κλειστή Μονάδα Μαστού, ενημερώνουμε υπεύθυνα ότι η Μονάδα Μαστού του Νοσοκομείου Μεταξά λειτουργεί κανονικά!», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο θέμα είχε απασχολήσει ξανά την επικαιρότητα στις 7 Νοεμβρίου, όταν με ανακοίνωσή του το Σωματείο των Εργαζομένων είχε καταγγείλει και πάλι το επικείμενο κλείσιμο της κλινικής με αφορμή την αποχώρηση της μοναδικής εξειδικευμένης γιατρού.

Νοσοκομείο «Μεταξά»: Μην σπέρνετε πανικό. Η Μονάδα Μαστού λειτουργεί κανονικά»

Η προσωρινή Διοίκηση που έχει ορίσει ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μετά την καρατόμηση του προηγούμενου διοικητή, είχε αντιδράσει άμεσα εκδίδοντας ανακοίνωση.

«Παρά τις όποιες δυσκολίες, η Μονάδα Μαστού εξυπηρετεί πλήθος ασθενών που χρήζουν στενής ιατρικής παρακολούθησης ή εξειδικευμένης χειρουργικής επέμβασης, σε αγαστή συνεργασία με τα υπόλοιπα τμήματα του νοσοκομείου», ανέφερε στις αρχές Νοεμβρίου ο Διοικητής Σαράντος Ευσταθόπουλος.

Δείτε το ρεπορτάζ – Μεταξά: «Μην σπέρνετε αδικαιολόγητο πανικό» απαντά η διοίκηση σε φήμες για «λουκέτο» στη Μονάδα Μαστού

Το ίδιο υποστηρίζει και σήμερα:

«Παρά το γεγονός ότι διαψεύστηκε το κλείσιμο της Μονάδας Μαστού, μέσω επίσημης ανακοίνωσης του Νοσοκομείου Μεταξά από την 7η Νοεμβρίου, εντούτοις συνεχίζεται σκοπίμως η αναπαραγωγή της εν λόγω ψεύδους είδησης», τονίζει ο Διοικητής.

Προσθέτει δε πως τόσο τα εξωτερικά ιατρεία όσο και τα χειρουργεία της Μονάδας Μαστού λειτουργούν κανονικότατα!

«Γι’ αυτό και δε συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για τις γυναίκες που χρειάζεται να λάβουν ιατρικές συμβουλές από εξειδικευμένο και έμπειρο Χειρουργό Μαστού. Η διασπορά fake news περί λουκέτου στη Μονάδα Μαστού του Νοσοκομείου Μεταξά, εξυπηρετεί άλλου είδους σκοπιμότητες! Συνεχίζουμε σταθερά και αταλάντευτα την προσπάθεια για συνολική αναβάθμιση του Νοσοκομείου Μεταξά, των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους ογκολογικούς ασθενείς μας και των εργασιακών συνθηκών του προσωπικού μας», καταλήγει η ανακοίνωση.