Μεταξά: «Μην σπέρνετε αδικαιολόγητο πανικό» απαντά η διοίκηση σε φήμες για «λουκέτο» στη Μονάδα Μαστού

  • Γιάννα Σουλάκη
Μεταξά
Αναταραχή και πάλι στο "πολύπαθο" νοσοκομείο Μεταξά, τη διοίκηση του οποίου "ξήλωσε" στις αρχές Σεπτεμβρίου ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για ατασθαλίες και κακοδιαχείριση.

Το αντικαρκινικό νοσοκομείο «Μεταξά» λειτουργεί πλέον με προσωρινή διοίκηση, η οποία σήμερα εξέδωσε ανακοίνωση μετά από δημοσιεύματα για την αποχώρηση της μοναδικής εξειδικευμένης γιατρού της Μονάδας Μαστού.

Προηγήθηκε ανακοίνωση του συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου για επικείμενο κλείσιμο της Μονάδας, εξαιτίας της αποχώρησης της γιατρού, κάτι που διαψεύδει ο αναπληρωτής Διοικητής,  Σαράντος Ευσταθόπουλος.

Παρά τις όποιες δυσκολίες, αναφέρει, η Μονάδα Μαστού «εξυπηρετεί πλήθος ασθενών που χρήζουν στενής ιατρικής παρακολούθησης ή εξειδικευμένης χειρουργικής επέμβασης, σε αγαστή συνεργασία με τα υπόλοιπα τμήματα του νοσοκομείου».

Μάλιστα, ο διοικητής τονίζει ότι σε συνεργασία με τον διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας Σαρώφ Παύλο και τον διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής Μανίκη Παναγιώτη, έχουν δρομολογηθεί όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της Μονάδας Μαστού του Νοσοκομείου «Μεταξά».

«Καλό θα είναι να μην προκαλούμε αδικαιολόγητο πανικό στους ογκολογικούς ασθενείς, μέσω διακίνησης «ειδήσεων» που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα!», αναφέρει ο Διοικητής.

Μεταξά: Τι λένε οι εργαζόμενοι

Η επικείμενη οικειοθελή αποχώρηση από το ΕΣΥ  και το Νοσοκομείο «Μεταξά» της επιστημονικά υπεύθυνης ιατρού της Μονάδας Μαστού Ελευθερίας Ιγνατιάδου, αφήνει προς ώρας το μεγαλύτερο ογκολογικό ίδρυμα της χώρας δίχως εξειδικευμένο προσωπικό.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του Σύλλογος Εργαζομένων, τους τελευταίους δέκα μήνες η Μονάδα Μαστού λειτουργούσε υποστελεχωμένη, με τη συνδρομή της μοναδικής ειδικευμένης ιατρού και περιστασιακά κάποιων ειδικευομένων.

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, δεν καλύφθηκαν οι αυξημένες ανάγκες και η μοναδική ειδικευμένη γιατρός οδηγήθηκε σε παραίτηση, «η οποία είχε ως αποτέλεσμα την παύση της λειτουργίας της κλινικής».

Αναφέρουν, επίσης, πως στη Μονάδα Μαστού πραγματοποιούνταν όλες οι σύγχρονες διαγνωστικές και θεραπευτικές πράξεις που αφορούν σε βιοψίες, στερεοτακτικές βιοψίες, χειρουργεία με ογκοπλαστική και πλαστική αποκατάσταση, παρακολούθηση των ασθενών, πρωινά τακτικά εξωτερικά ιατρεία, πλήρες πρόγραμμα ολοήμερης λειτουργίας ιατρείων, αλλαγές χειρουργικών τραυμάτων, διοικητική υποστήριξη ασθενών, εξιτήρια, αναρρωτικές άδειες, φάκελοι ΚΕΠΑ και συνταγογράφηση και ως εκ τούτου απαιτείται εξειδικευμένος γιατρός για την αντιμετώπιση των περιστατικών και την οργάνωση της μονάδας.