Διεψεύδει το «Γεννηματάς» τις καταγγελίες της προέδρου της ΕΙΝΑΠ: «Σταθερές οι εισαγωγές, καμία αύξηση»

  • Γιάννα Σουλάκη
Διάψευση με στοιχεία απέστειλε με ανακοίνωσή του το Νοσοκομείο Γενικό Κρατικό Αθηνών "Γ.Γεννηματάς" στις καταγγελίες της προέδρου των νοσοκομειακών γιατρών (ΕΙΝΑΠ), Ματίνας Παγώνη, ότι η εφημερία χθες έμοιαζε με "νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου". "Καμία αύξηση σε εισαγωγές και μείωση στις εισαγωγές Covid, αναφέρει η διοίκηση περιγράφοντας την πίεση που δέχεται το νοσοκομείο.

Σε δηλώσεις της στον ΣΚΑΙ η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ και πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του Γενικού Κρατικού Αθηνών «Γ.Γεννηματάς» Ματίνα Παγώνη, δήλωσε ότι το νοσοκομείο πέρασε μια πολύ δύσκολη εφημερία:

«Είχαμε μια δύσκολη νύχτα, μια πάρα πολύ δύσκολη νύχτα, η νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου, πήραμε ράντζα δανεικά από τη Σωτηρία» επισήμανε η ίδια. Παράλληλα παρουσιάστηκε και φωτογραφία τραβηγμένη από συγγενή ασθενούς από την κλινική που νοσηλεύει περιστατικά Covid.

Παγώνη

Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς»: Η διάψευση

«Σταθερότητα παρουσιάζει το σύνολο των εισαγωγών Covid / non Covid», αναφέρει το νοσοκομείο σε ανακοίνωση του εξέδωσε. Μάλιστα συγκριτικά με την προηγούμενη εφημερία τα περιστατικά Covid εμφανίζονται μειωμένα. Ωστόσο, η διοίκηση παραδέχεται την ύπαρξη ράντζων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του νοσοκομείου αναφέρει τα εξής:

«Αναφορικά με δηλώσεις της Προέδρου της ΕΙΝΑΠ ως προς τις εφημερίες στις 7-8/11/2021, διευκρινίζεται ότι το σύνολο των εισαγωγών Covid/ non Covid περιστατικών παρουσιάζει σταθερότητα, συγκριτικά με την προηγούμενη ημερομηνία εφημέρευσης, ενώ ειδικά τα περιστατικά Covid εμφανίζονται μειωμένα (16 έναντι 25 στις 30/10/2021).

Σχετικά με τις επικουρικές κλίνες, στη χθεσινή εφημερία αναπτύχθηκαν 24 (35 στην εφημερία της 30ης Οκτωβρίου). Με την έκδοση εξιτηρίων, οι ασθενείς θα προωθηθούν σταδιακά στους θαλάμους των Κλινικών του Νοσοκομείου.

Τέλος, επισημαίνεται ότι στο Νοσοκομείο δεν υπήρξε ανάγκη και δεν πραγματοποιήθηκε καμία ενίσχυση σε υλικό (επικουρικές κλίνες κλπ.), από το Γ.Ν.Ν.Θ. «ΣΩΤΗΡΙΑ» ή από άλλη Μονάδα Υγείας».

Εφημερίες Νοσοκομείου Γ.Ν.Α. «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» (7/11, 3/11, 30/10/2021)

Γεννηματάς