Διχασμένοι οι φαρμακοποιοί! Αποφασίζουν σήμερα για κινητοποιήσεις!

  • Iatropedia
Κρίσιμη συνέλευση θα πραγματοποιήσουν σήμερα τα μέλη του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους. Άλλα 110 εκατ. ευρώ εκταμιεύθηκαν για την αποπληρωμή των χρεών τους.

Οι μισοί (φαρμακοποιοί περιφέρειας) θεωρούν πως ήρθε η ώρα να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις καθώς η υπηρεσιακή κυβέρνηση έδειξε κάθε καλή προσπάθεια μετά μάλιστα και την καταβολή άλλων 110 εκατ. ευρώ που θα φανούν εντός των ημερών στους λογαριασμούς του κλάδου.

Οι άλλοι μισοί (φαρμακοποιοί Αττικής) εκτιμούν πως ανεξάρτητα εάν έρχονται ή όχι εκλογές πρέπει να αποπληρωθούν και οι οφειλές του 2011 πριν ξεκινήσει και πάλι ο κλάδος να δίνει φάρμακα με πίστωση στους 9,5 εκατ. ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Στη μέση βέβαια βρίσκονται όπως πάντα οι ασθενείς που τόσο καιρό και εν μέσω δραματικής οικονομικής κρίσης, αγοράζουν με δικά τους χρήματα τα φάρμακά τους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Θεόδωρος Αμπατζόγλου, θεωρούν πως πρέπει ο κλάδος να διακόψει την κινητοποίησή του και εξαιτίας της ταλαιπωρίας των ασθενών. Γι αυτό και αναμένεται να εισηγηθεί σήμερα στη συνέλευση λήξη των κινητοποιήσεων.

Απέναντί του όμως αναμένεται να βρει τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστα Λουράντο που επιμένει στην πλήρη αποπληρωμή των οφειλών γι αυτό και είναι πιθανό να εισηγηθεί τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Άγνωστο παραμένει εάν οι δύσπιστοι εκπρόσωποι του κλάδου θα πεισθούν από τα 110 εκατ. ευρώ που αρχίζουν ήδη να διανέμονται ανά τη χώρα ή θα περιμένουν να δούνε πρώτα χρήματα στους λογαριασμούς τους.

Δήμητρα Ευθυμιάδου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν