Διάσπαση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ): «Δεν είχαμε καμία ενημέρωση για τη συνάντηση με τον υπουργό Υγείας»

  • Γιάννα Σουλάκη
γιατροί
Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλαν μέλη του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), που όπως υποστηρίζουν δεν προσκλήθηκαν στην πρόσφατη συνάντηση του σωματείου (ΠΙΣ) με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

«Ιδιωτική» χαρακτηρίζουν τη συνάντηση της Τετάρτης (27/4) μεταξύ μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΙΣ και του Υπουργού Υγείας, η Α’ Αντιπρόεδρος του ΠΙΣ, Άννα Μαστοράκου, ο Γεν. Γραμματέας, Γιώργος Ελευθερίου και το μέλος Παύλος Καψαμπέλης.

Τα μέλη του Δ.Σ του ΠΙΣ υποστηρίζουν ότι δεν είχαν λάβει καμία ενημέρωση:

«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι στις 27 Απριλίου έγινε συνάντηση εργασίας 4 μελών του ΔΣ του ΠΙΣ (επί συνόλου 15) με τον Υπουργό Υγείας κ. Αθανάσιο Πλεύρη. Το ΔΣ του ΠΙΣ δεν είχε καμία απολύτως ενημέρωση, τόσο για τη συνάντηση όσο και για το περιεχόμενο αυτής. Είναι αυτονόητο ότι οι απόψεις που μεταφέρθηκαν ΔΕΝ εκπροσωπούν το ΔΣ του ΠΙΣ αλλά αποτελούν προσωπικές απόψεις όσων συμμετείχαν στην ιδιωτική αυτή συνάντηση», αναφέρουν συγκεκριμένα.

Δείτε επίσης – ΠΙΣ: Γενναία αύξηση των ιατρικών αμοιβών και συλλογική σύμβαση, υποσχέθηκε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης

«Δεν αναφέρθηκαν βασικά σημεία των θέσεων του ΠΙΣ»

Σύμφωνα με τα διαμαρτυρόμενα μέλη του ΔΣ του ΠΙΣ, «παρά τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων του ΠΙΣ αλλά και του ΔΣ του ΠΙΣ, στην ιδιωτική αυτή συνάντηση ΔΕΝ αναφέρθηκαν βασικά σημεία των θέσεων του ΠΙΣ αλλά και των ιατρικών συλλόγων της χώρας».

Οι θέσεις του ΠΙΣ, σύμφωνα με τους ίδιους, είναι:

1. Η αμοιβή κατά περίπτωση και πράξη και όχι με capitation

2. Η αντίθεση στα ιδιωτικά απογευματινά χειρουργεία από ιατρούς του ΕΣΥ

3. Η εκπροσώπηση του ΠΙΣ στο ΔΣ του ΕΟΠΥΥ

4. Η αντίθεση μας στην υποχρεωτική συμμετοχή των ιδιωτών ιατρών στις εφημερίες των δημόσιων νοσοκομείων και μονάδων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας

5. Ενίσχυση του ΕΣΥ με μόνιμες προσλήψεις ιατρικού προσωπικού

6. Κατάργηση του claw back

«Κατόπιν αυτού ζητάμε επίσημη και εκ του σύνεγγυς συνάντηση του ΔΣ του ΠΙΣ με τον Υπουργό Υγείας με συμμετοχή όλων των μελών του ΔΣ χωρίς αποκλεισμούς», καταλήγουν σε ανακοίνωσή τους.

 

 

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν