Διαφημιστής «δίνει» πρώην στέλεχος της Novartis για χρηματισμό – Φ. Δεστεμπασίδης: Πρόκειται για τερατώδη αθλιότητα

  • Γιάννα Σουλάκη
Novartis
Νέα στοιχεία από τις ανωμοτί εξηγήσεις στην εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, φωτογραφίζουν πρώην στέλεχος της εταιρείας, που φέρεται ότι λάμβανε χρήματα "κάτω από το τραπέζι" εν αγνοία της φαρμακευτικής εταιρείας.

Την αναφορά στο πρόσωπο του πρώην στελέχους της Novartis, φέρεται να έκανε ο διαφημιστής, ο οποίος  κλήθηκε από την εισαγγελέα Διαφθοράς να καταθέσει, με την υποψία ότι η διαφημιστική εταιρεία του ήταν το “πλυντήριο” της φαρμακευτικής εταιρείας, ώστε να πραγματοποιούνται παράνομοι χρηματισμοί πολιτικών προσώπων.

Στο πλαίσιο της κατάθεσής του, ο ιδιοκτήτης της διαφημιστικής κατέθεσε υπόμνημα, δια του συνηγόρου του Απόστολου Λύτρα, στο οποίο σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες παραδέχεται ότι από τις διαφημίσεις που είχε λάβει από την εταιρεία, “επέστρεψε” περίπου 400.000 ευρώ στο στέλεχος της Novartis μέσα σε μία πενταετία.

Συγκεκριμένα, ο διαφημιστής φέρεται να κατέθεσε ότι δεν είχε καμία επαφή ή συναλλαγή με τον Κωνσταντίνο Φρουζή, ότι δεν υπήρξαν εικονικά τιμολόγια, αλλά όλα τα τιμολόγια αντιστοιχούσαν σε υπηρεσίες που παρείχε η διαφημιστική του στην φαρμακευτική εταιρεία, ότι δεν υπήρξε υπερκοστολόγηση διαφημίσεων και υπηρεσιών προς την Νοvartis κι ότι ουδέποτε του μεταφέρθηκε κάτι για πολιτικά πρόσωπα.

Παρ’ όλα αυτά φέρεται να παραδέχθηκε στην Εισαγγελέα Διαφθοράς, ότι στέλεχος της εταιρείας που διαχειριζόταν τη διαφήμιση το 2009, του υποσχέθηκε διαφημιστικό “πακέτο” από τη Novartis, υπο την προϋπόθεση να του «επιστρέψει» μέρος των χρημάτων, δηλαδή 400.000 ευρώ μέσα σε μια πενταετία.

Απάντηση του πρώην στελέχους της Novartis που κατηγορεί ο διαφημιστής

Μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε, το πρώην στέλεχος της εταιρείας Novartis που διαχειριζόταν τα διαφημιστικά “πακέτα” ως διευθυντής επικοινωνίας το 2009, κ. Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει, ότι εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες του που προέρχονται από δημοσιογραφικές πηγές, ότι ο ιδιοκτήτης της διαφημιστικής αναφέρεται στο πρόσωπό του, τότε θα αντιμετωπίσει την δικαιοσύνη.

Η δήλωση έχει ως εξής:

“Έχω γίνει αποδέκτης δημοσιογραφικών πληροφοριών ότι ο εμπλεκόμενος στην υπόθεση Novartis, απολογούμενος στην Εισαγγελία Διαφθοράς ανέφερε ότι παρέδωσε χρήματα σε εμένα, ως δήθεν αντάλλαγμα για τις διαφημιστικές καταχωρίσεις της εταιρείας.

Πρόκειται για μία τερατώδη αθλιότητα αρρωστημένων εγκεφάλων από τη διαφθορά. Κατασκευασμένα μυθεύματα για να παραπλανήσουν τις δικαστικές Αρχές από την ουσία της υπόθεσης και τους πραγματικούς πρωταγωνιστές που εμπλέκονται.

Όταν διασταυρώσω ότι οι δημοσιογραφικές πληροφορίες αντιστοιχούν στην πραγματικότητα, θα προσφύγω άμεσα στην ποινική και αστική Δικαιοσύνη εις βάρος του λασπολόγου Βουλκίδη και των υποκινητών του.

Υπενθυμίζω ότι έχω ελεγχθεί τόσο από τον εσωτερικό έλεγχο της εταιρείας, όσο και από τις αρμόδιες φορολογικές αρχές,  οι οποίες διακρίβωσαν την επαγγελματική μου ακεραιότητα και τη διαφάνεια των εισοδημάτων μου αντίστοιχα.

Δηλώνω για άλλη μια φορά ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν φοβάμαι και δεν εκβιάζομαι από κανέναν, πόσω μάλλον από πρόσωπα που εμπλέκονται στη διαφθορά και αμαυρώνουν το δημόσιο βίο.

Ανυπομονώ να αντιπαρατεθώ μαζί τους, ενώπιον της Δικαιοσύνης, γιατί έχω επιλέξει να είμαι με το μέρος της αλήθειας και της κοινωνίας.

Με εκτίμηση,

Φιλίστωρ Χ. Δεστεμπασίδης