Διαδηλώσεις, επεισόδια με αντιεξουσιαστές, «μαχαίρια» μεταξύ βουλευτών αλλά το νομοσχέδιο ψηφίστηκε

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Τα κατάφεραν λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην Βουλή -όπως άλλωστε αναμενόταν- να κάνουν νόμο το έκτρωμα του κ. Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό με 153 βουλευτές να το έχουν υπερψηφίσει. Οι πολυπληθείς διαδηλώσεις του Σαββάτου και της Κυριακής, το κάψιμο κάδων στα Εξάρχεια, η ένταση γύρω από την Βουλή αλλά και εντός αυτής, δεν κατάφεραν να κάμψουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που κατάφερε μέσα σε ένα χρόνο να αλλάξει απόχρωση, λεξιλόγιο, και τα ...φώτα μας!

Επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος από κουκουλοφόρους με την αστυνομία να απαντά με χρήση χημικών, προσαγωγές, ένταση μεταξύ δημοσιογράφων και δυνάμεων των ΜΑΤ, στην συνέχεια μεταφορά της έντασης στα Εξάρχεια και ταυτόχρονη ένταση εντός της Βουλής! Όλα αυτά συνέβησαν από το απόγευμα και μετά…

Νωρίτερα, άγνωστοι ξυλοκόπησαν έναν άνδρα, ο οποίος είναι αγροτοσυνδικαλιστής, ενώ άλλοι κυνήγησαν έναν άνδρα που είχε τατουάζ με σβάστικες ο οποίος βρήκε καταφύγιο στις δυνάμεις των ΜΑΤ οι οποίες απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου – λάμψης… Λίγες ώρες πριν από την ψήφιση, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής έδωσαν πάλι ρεσιτάλ με φωνές και βρισιές με αποτέλεσμα ο κ. Γιάννης Λάγος να αποβληθεί από την συνεδρίαση η οποία διακόπηκε για λίγο…

Απ΄όλα είχε το …μενού χθες στην Αθήνα και το έργο τέλειωσε με το ίδιο μη ευτυχές τέλος! Το νομοσχέδιο για το νέο ασφαλιστικό πέρασε οριακά από την Βουλή με την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ να δοκιμάζεται αλλά να νικά. Απόντες «ψήφισαν» οι Ντόρα Μπακογιάννη, Φώφη Γεννηματά, Κωνσταντίνος Βλάσης και Νικόλαος Μίχος.

Και τώρα αρχίζει ο Γολγοθάς για όλους τους εργαζόμενους καθώς όχι μόνο δεν θα πρέπει να περιμένουμε να πάρουμε κάποτε μια αξιοπρεπή σύνταξη, αλλά θα κληθούμε όλοι να πληρώνουμε για ένα κοινό Ταμείο που θα καταστρέφεται με γεωμετρική πρόοδο… Οι προκαταβολές στην φορολογία για τους ελεύθερους επαγγελματίες είναι το «κερασάκι» στην τούρτα ενώ κανείς δεν μας εξασφαλίζει ότι όλες αυτές οι θυσίες θα οδηγήσουν κάπου σε 5, 10 ή και 20 χρόνια. Αυτή ήταν η απόφαση του περασμένου Σεπτεμβρίου η οποία τώρα υλοποιείται! Στην υγεία μας!

Διαβάστε εδώ το χθεσινό ρεπορτάζ για την κόντρα Πολάκη- Γεωργιάδη για το ΚΕΕΛΠΝΟ