«Μαχαίρια» στην Βουλή μεταξύ Πολάκη – Γεωργιάδη -Λοβέρδου

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ένταση άνευ προηγουμένου επικράτησε τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στην Βουλή μεταξύ του νυν αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη και τ. υπουργού Υγείας, Αδώνιδος Γεωργιάδη στην οποία συμμετείχε και άλλος ένας τ. υπουργός Υγείας, ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο κ. Γεωργιάδης επιτέθηκε προσωπικά στον αναπληρωτή υπουργείο Υγείας στον οποίο είπε ότι θα τον κλείσει φυλακή… Ο κ. Πολάκης παρενέβη κατά τη διάρκεια ομιλίας του κ. Γεωργιάδη και ο έχων το λόγο του απάντησε: «Εσείς μην πολυμιλάτε. Ένας εισαγγελέας θα βρεθεί να ασχοληθεί γιατί δεν έχουμε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Θα καταλάβει ότι λόγω της παρέμβασής σας στο ΚΕΕΛΠΝΟ δεν έχει ΜΕΘ και τότε θα έρθει ο φάκελός σας στη Βουλή. Και τότε να δω τι θα ψηφίζουν τα ανθρωπάκια του ΣΥΡΙΖΑ. Ξέρετε ότι έχετε διαπράξει κακούργημα. Οι μαγκιές σας μπορεί να περνάνε τώρα αλλά δεν θα περνάνε για πολύ. Έχεις διαπράξει αδίκημα κακουργηματικού χαρακτήρα»!.

Ο κ. Πολάκης από την πλευρά του κατηγόρησε τον κ. Γεωργιάδη ότι ως υπουργός Υγείας έδιωξε σε μια βδομάδα 2.500 κόσμο από την δημόσια Υγεία για να στείλει τον κόσμο στην ιδιωτική υγεία την ώρα που ο ίδιος έβαλε 1.120 γιατρούς στο σύστημα για να σώσει την καταστροφή. Ο κ. Πολάκης υποστήριξε ότι κακούργημα διέπραξαν αυτοί που την περίοδο ο 2012-14 επέτρεψαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ να σπαταλήσει 3,5 εκατ ευρώ «μαύρο χρήμα» σε διαφημιστική δαπάνη για να έχει ως πειθήνια όργανα τα ΜΜΕ και πρόσθεσε ότι για πρώτη φορά ο ίδιος με τον Υπουργό Ανδρέα Ξανθό έβαλαν το ΚΕΕΛΠΝΟ να πάρει κόσμο με κριτήρια ΑΣΕΠ όταν επί τόσα χρόνια οι διορισμοί γίνονταν με τα μπιλιετάκια. “Το μαύρο σύστημα που χτίσατε επί 30 χρόνια θα το αλλάξουμε. Πείτε μου έναν από το νέο Δ.Σ που είναι κομματικά εγκάθετος και δεν μπορεί να διοικήσει” κατέληξε.

 

Τότε τον λόγο πήρε ο Ανδρέας Λοβέρδος από το ΠΑΣΟΚ δεδομένου του ότι ο κ. Πολάκης είχε αναφέρει το όνομά του ως έναν εξ όσων έστησαν παρακρατικό μηχανισμό στο ΚΕΕΛΠΝΟ. «Σου συνιστώ να πλένεις το στόμα σου όταν μιλάς για μένα. Στην δημοκρατία δεν φτουράς όσο και να βρίσεις. Έχουμε ματώσει, έχουμε υποστεί τους τραμπούκους κι έχουμε το μέτωπό μας καθαρό.Ή θα ζητήσει συγγνώμη ή θα τον πάω στη Δικαιοσύνη» δήλωσε ο κ. Λοβέρδος.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν