Διαδικτυακή εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της ΧΑΠ

  • Iatropedia newsroom
ΧΑΠ
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της ΧΑΠ, κορυφαίοι πνευμονολόγοι απαντούν μέσω Facebook στα πιο συχνά ερωτήματα των ασθενών.

Μια ενδιαφέρουσα ενημερωτική συζήτηση με κορυφαίους πνευμονολόγους θα προβληθεί την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020 στο Facebook. Θέμα της συζήτησης είναι η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ), η οποία προσβάλλει εκατοντάδες χιλιάδες άτομα στη χώρα μας και δημιουργεί πολλά προβλήματα στην καθημερινή ζωή των ασθενών.

Την συζήτηση διοργανώνει η ενημερωτική εκστρατεία #happyBREATHday. Αφορμή είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά της ΧΑΠ, η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο στις 18 Νοεμβρίου.

Η πρωτοβουλία με θέμα «Ενημερώνομαι, δρω, ζω καλύτερα με τη ΧΑΠ», γιορτάζει έναν χρόνο επιτυχημένων δράσεων της καμπάνιας #happyBREATHday. Πραγματοποιείται από τη φαρμακευτική εταιρεία Chiesi Hellas ΑΕΒΕ, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ΕΠΕ). Στόχος της είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με αυτή τη σοβαρή νόσο και τις επιπτώσεις της στη ζωή των πασχόντων.

Η συζήτηση θα αρχίσει στις 12 το μεσημέρι και θα προβληθεί μέσω της σελίδας της ενημερωτικής εκστρατείας #happyBREATHday.

Γνώμονας των δράσεων της εκστρατείας είναι η ανάσα, την αξία της οποίας καταλαβαίνουμε αυτή την περίοδο περισσότερο παρά ποτέ. Ο βασικός στόχος τους είναι να αναδειχθεί η σημασία της ενημέρωσης, της πρόληψης και της συνεχούς επαφής με τον πνευμονολόγο, προκειμένου οι ασθενείς με ΧΑΠ να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή.

Τα θέματα

Στη συζήτηση θα συμμετέχουν ο καθηγητής Πνευμονολογίας Στέλιος Λουκίδης, πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ΕΠΕ), η πνευμονολόγος Αφροδίτη Μπούτου, επιμελήτρια Β’ στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γεώργιος Παπανικολάου» και ο πνευμονολόγος-φυματιολόγος Ελευθέριος Βρουβάκης,  Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής «Ανάσα» στο Metropolitan Hospital. Τον συντονισμό της συζήτησης θα έχει η δημοσιογράφος Σοφία Νέτα.

Στα θέματα, που θα αναλυθούν συμπεριλαμβάνονται:

  • Οι παράγοντες κινδύνου
  • Τα κύρια συμπτώματα
  • Οι τρόποι διάγνωσης της ΧΑΠ
  • Συμβουλές για τη διαχείριση της νόσου από τους ασθενείς κατά τη διάρκεια της πανδημίας της COVID-19
  • Η πρόγνωση της νόσου, βάσει των τελευταίων εξελίξεων στην επιστημονική έρευνα.

Συνδεθείτε όλοι, λοιπόν, στη σελίδα #happyBREATHday την Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου για να γιορτάσουμε για άλλη μια χρονιά την ανάσα μας!