Diabetes Congress Highlights στο Μουσείο Μπενάκη

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Με πολύ μεγάλη συμμετοχή σημαντικών γιατρών ειδικών στη διαχείριση του Σακχαρώδη Διαβήτη πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017 στο Μουσείο Μπενάκη, για τρίτη συνεχή χρονιά, τα Diabetes Congress Highlights.

Ένα υψηλού επιστημονικού επιπέδου, μη προωθητικό, εκπαιδευτικό πρόγραμμα για Επαγγελματίες Υγείας, την επιστημονική ευθύνη του οποίου έχει η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία (Ε.Δ.Ε.) που ξεκίνησε και συνεχίζεται με τη στήριξη της Φαρμασέρβ – Λίλλυ.

Σκοπός του προγράμματος είναι η παρουσίαση σε όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη της Ελληνικής Ιατρικής Κοινότητας, με τρόπο αξιόπιστο και αντικειμενικό των σημαντικότερων επιστημονικών δεδομένων των Διεθνών Διαβητολογικών συνεδρίων που έλαβαν χώρα το 2017:

·         ADA (Αμερικανική Διαβητολογική Εταιρεία) &

·         EASD (Ευρωπαϊκή Διαβητολογική Εταιρεία).

Η Ε.Δ.Ε. συνέστησε με δική της ευθύνη, 2 Επιστημονικές Ομάδες, τα μέλη των οποίων παρακολούθησαν τα παραπάνω συνέδρια. Εν συνεχεία οι επιστημονικές αυτές ομάδες, συνέταξαν, επιμελήθηκαν και παρουσίασαν στην Ελληνική Ιατρική Κοινότητα τα επιλεγμένα από την ΕΔΕ επιστημονικά δεδομένα στο πλαίσιο των «Diabetes Congress Highlights 2017».

Προλόγισαν

Την εκδήλωση προλόγισε ο κ. Γεώργιος Δημητριάδης καθηγητής Παθολογίας ΕΚΠΑ, Διευθυντής της Β’ Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής του Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ» και πρόεδρος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, ο οποίος εστιάστηκε στη σημασία του να καταστούν τα επιστημονικά δεδομένα των διεθνών διαβητολογικών συνεδρίων ADA–EASD προσιτά σε όσους περισσότερους Ε.Υ της χώρας είναι δυνατό, προσαρμοσμένα στην ελληνική πραγματικότητα.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο κ. πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Φαρμασέρβ-Λίλλυ, ο οποίος υπογράμμισε τη σταθερή δέσμευση της εταιρείας να συμβάλει ουσιαστικά στη διαχείριση του Σακχαρώδη Διαβήτη αλλά και στη συνεχιζόμενη εκπαίδευση των επιστημόνων υγείας.

H δομή της εκδήλωσης περιλάμβανε τις παρακάτω ενότητες:

·         Nεότερες προσεγγίσεις στη θεραπευτική αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη.

·         Ενδιαφέροντα θέματα όπως την κοινωνική & ψυχολογική προσέγγιση του διαβητικού ασθενούς, τον ρόλο του ύπνου και της άσκησης στο Σακχαρώδη διαβήτη, τη νοητική δυσλειτουργία στο Σακχαρώδη διαβήτη.

·         Διαβήτης και Καρδιαγγειακό.

·         Πώς επηρεάζουν τα τελευταία δεδομένα τη θεραπευτική αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη.

·         Θεραπευτικές παρεμβάσεις στον εγκέφαλο.

Παραβρέθηκαν

Την εκδήλωση παρακολούθησαν 250 γιατροί που ασχολούνται με τη διαχείριση του διαβήτη στο χώρο της κεντρικής εκδήλωσης, 170 γιατροί διαδικτυακά σε 13 πόλεις ανά την επικράτεια και επιπροσθέτως 300 γιατροί από ιδιωτικές συσκευές (smartphones και tablets).

Τα “Diabetes Congress Highlights 2017” εντάσσονται σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα της Φαρμασέρβ – Λίλλυ για την υποστήριξη της επιστημονικής ενημέρωσης της Ιατρικής Κοινότητας που αποτελεί διαχρονικά μια σημαντική προτεραιότητα της εταιρείας.