ΔΕΘ: Δεκάδες πολίτες χρειάστηκαν την βοήθεια διασωστών του ΕΚΑΒ στα επεισόδια

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Κι ενώ ο πρωθυπουργός επισκεπτόταν την ΔΕΘ, ή έβγαζε λόγο, ή παραχωρούσε την καθιερωμένη συνέντευξη, στους δρόμους της πόλης τα ΜΑΤ έδιναν τον ...καλύτερο εαυτό τους (!) οδηγώντας στο γιατρό ακόμα και μικρά παιδιά.

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σημειώθηκαν συμπλοκές ομάδων ακροδεξιών με άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι έκαναν ανεξέλεγκτη χρήση χημικών στις οικογένειες που βρίσκονταν εκεί για να διαδηλώσουν. Το αποτέλεσμα ήταν να δούμε γυναίκες λιπόθυμες στη μέση του δρόμου, παιδιά τρομοκρατημένα που κλαίνε από τα χημικά, και τελικά περισσότερους από 60 ανθρώπους να χρειάζονται την βοήθεια του ΕΚΑΒ!

Όπως αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε το ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, οκτώ από αυτά τα άτομα χρειάστηκε να διακομιστούν σε νοσοκομείο. Σχολιάζοντας δε τα περιστατικά αναφέρουν από το ΕΚΑΒ ότι «αυτά αφορούσαν κυρίως σε αναπνευστικά προβλήματα και μικροτραυματισμούς. Η πλειονότητα αντιμετωπίστηκε επιτόπου με παροχή πρώτων βοηθειών και μόνο 8 από αυτά διακομίστηκαν στην εφημερία του Ιπποκράτειου».

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ συνέδραμαν με τέσσερα ασθενοφόρα, μία κινητή μονάδα, δύο μηχανές, όλα εξοπλισμένα με αντιασφυξιογόνες μάσκες.

Το Σάββατο βράδυ είχε πει ο πρωθυπουργός για την Υγεία:

Διαβάστε εδώ το Iatropedia.gr για όσα ειπώθηκαν στην ομιλία του πρωθυπουργού.

«Κεντρικός πολιτικός μας στόχος να εγγυηθούμε την καθολική, ισότιμη και αποτελεσματική κάλυψη των σύγχρονων υγειονομικών αναγκών». Και τόνισε ότι «σταθερή μας βούληση είναι η ενίσχυση του προϋπολογισμού για την υγεία ώστε σε βάθος πενταετίας να καταφέρουμε να προσεγγίσουμε τον ευρωπαϊκό μέσο όρο».

Εξήγγειλε:

-Μείωση των επιβαρύνσεων των πολιτών.

-Μείωση των χρόνων αναμονής για την εξυπηρέτηση.

-Μείωση του ποσοστού ανικανοποίητων ιατρικών αναγκών, μέσω των Κινητών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για απομακρυσμένες περιοχές.

-Κάλυψη όλων των οργανικών θέσεων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού που κενώθηκαν κατά την καταστροφική πενταετία 2010-2014.

-Αύξηση των μισθών των ειδικευόμενων και η σταδιακή αποκατάσταση των περικοπών στο ειδικό ιατρικό μισθολόγιο.

-Επαναφορά του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν που σχεδόν εκλάπη από το Δημόσιο, ξανά στο πλαίσιο της δημόσιας περίθαλψης, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ωνάση.