Η ΔΕΠΑΝΟΜ στο στόχαστρο του Π. Πολάκη για κακοτεχνίες στο «Σκυλίτσειο»

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ποινικές ευθύνες για κατασκευαστικές ατέλειες στη νέα πτέρυγα του «Σκυλίτσειου» Νοσοκομείου Χίου προανήγγειλε στη Βουλή απαντώντας σε Ερώτηση, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης. Την Ερώτηση είχε καταθέσει ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης και αφορούσε την προ μηνών εισροή υδάτων στον χώρο των χειρουργείων της νέας πτέρυγας.

Είπε συγκεκριμένα ο κ. Πολάκης:

«Πρόκειται για άλλο ένα επεισόδιο αντίστοιχων έργων που είχε αναλάβει η ΔΕΠΑΝΟΜ να μελετήσει και να κατασκευάσει σε όλη τη χώρα τις χρυσές 10ετίες που έδεναν τα σκυλιά με τα λουκάνικα.  Η κατασκευή της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου ξεκίνησε το 2002 και ολοκληρώθηκε το 2013 έχοντας πληρώσει 23 εκ. ευρώ και χωρίς να φτιαχτεί όπως έπρεπε η Παθολογική πτέρυγα», ανέφερε ο κ. Πολάκης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας αποκάλυψε εξάλλου ότι στην προσπάθειά της η ηγεσία του ΥΥΚΑ  να αποκαταστήσει τη βλάβη στα χειρουργεία διαπίστωσε, ότι οι μελέτες έχουν εξαφανιστεί…

«Δεν υπάρχουν μελέτες για να δουν τι βλάβη έχει γίνει και αν αυτές έχουν τηρηθεί. Και πάλι δεν είναι το μόνο παράδειγμα στην Ελλάδα. Η ΔΕΠΑΝΟΜ, είναι μία πάρα πολύ αμαρτωλή ιστορία με υπερτιμολογήσεις συμβάσεων, παρατάσεων συμβάσεων και κακοτεχνιών. Αυτό που έγινε στη Χίο είναι ότι κατέβηκε τεχνικός από τη 2η Υγεινομική Περιφέρεια, έκανε μία εκτίμηση της κατάστασης του δώματος των χειρουργείων και δόθηκαν 50.000 ευρώ για να γίνουν οι επισκευές», προσέθεσε.

Μάλιστα ο κ. Πολάκης υπογράμμισε ότι στόχος του υπουργείου είναι να βρεθούν οι φάκελοι του έργου και να κινηθεί η νομική διαδικασία ώστε να αποδοθούν ευθύνες αν αυτές προκύψουν:

«Και γι’ αυτήν την ιστορία έχουμε δώσει σαφείς εντολές να ανασύρει η ΚΤΥΠ τους φακέλους ώστε να κινηθεί η νομική διαδικασία και να αποδοθούν ευθύνες. Τελικά κάποιος πρέπει να πληρώσει γι’ αυτή τη διασπάθιση του χρήματος του ελληνικού λαού», είπε συγκεκριμένα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν