Δεν …βγάζουν άκρη οι γιατροί με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Όπως καταγγέλλει το προεδρείο της ΟΕΝΓΕ, οι εκπρόσωποι των γιατρών από διάφορες Ενώσεις βρήκαν κατεβασμένα τα ρολά του υπουργείου Εργασίας όταν έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας για το νέο ασφαλιστικό και ζήτησαν να συναντηθούν με την υπουργό για να συζητήσουν τα αιτήματά τους. Ως εκ τούτου, ετοιμάζουν κινητοποιήσεις!

Διαβάστε παρακάτω την καταγγελία:

Καταγγέλλουμε την εξοργιστική και απαξιωτική στάση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων η οποία ΑΡΝΗΘΗΚΕ να δεχτεί αντιπροσωπεία της ΟΕΝΓΕ, της ΕΙΝΑΠ και άλλων Ενώσεων νοσοκομειακών γιατρών, παρά το γεγονός ότι εδώ και μέρες η ΟΕΝΓΕ είχε απευθύνει επίσημα αίτημα για συνάντηση.

Οι εκπρόσωποι των νοσοκομειακών γιατρών πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στην εφαρμογή του  νόμου – λαιμητόμου που κουτσουρεύει τις συντάξεις, αυξάνει τις ασφαλιστικές εισφορές  και έτσι μειώνει παραπέρα τις ήδη πετσοκομμένες, κατά 40%, αποδοχές των νοσοκομειακών γιατρών. Απόδειξη για τις συνέπειες του αντιασφαλιστικού εκτρώματος είναι ότι με την εφαρμογή του, το τσεκούρι  σε βάρος συνταξιούχων και ασφαλισμένων στην τετραετία 2016-2019, ανέρχεται στα 8,2δις, όπως προκύπτει από την ίδια την Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Η εγκύκλιος για την παράλληλη ασφάλιση που εκδόθηκε στις 19/12/2016, στην ουσία το μόνο που «διευκρινίζει» είναι ότι είμαστε χαμένοι από χέρι, ενώ σκόπιμα διατηρεί τις «δημιουργικές ασάφειες» του Ν.4387/2016.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί της χώρας βρήκαν κατεβασμένα τα ρολά του Υπουργείου Εργασίας και πίσω από αυτά την αστυνομία, σε αντίθεση με τους εκπροσώπους των επιχειρηματιών για τους οποίους οι πόρτες είναι πάντα ορθάνοιχτες. Και αυτό παρά το γεγονός πως ζητήθηκε  η παρέμβαση του Υπουργείου Υγείας προς τους αρμόδιους του Υπουργείου Εργασίας, την ώρα που οι εκπρόσωποι της ΟΕΝΓΕ ήταν ήδη πάνω από μια ώρα «στημένοι» έξω από την κλειστή πόρτα του Υπουργείου Εργασίας και κανένας δεν απαντούσε για το αν θα γίνονταν δεκτοί ή όχι.

Με την στάση τους αυτή σήμερα η κ. Αχτσιόγλου και ο κ. Πετρόπουλος:

1. Έδειξαν πως ΠΕΡΙΦΡΟΝΟΥΝ τους νοσοκομειακούς γιατρούς της χώρας.

2. Επιβεβαίωσαν την καταστροφικότητα του νέου (αντι-) ασφαλιστικού νόμου αφού δεν ΤΟΛΜΟΥΝ ούτε     καν να αντικρύσουν κατά πρόσωπο τους εκπροσώπους ενός ολόκληρου κλάδου.

Η ΟΕΝΓΕ καλεί τις Ενώσεις νοσοκομειακών γιατρών σε αγωνιστική εγρήγορση και θα συζητήσει στο επόμενο Γενικό Συμβούλιο  πρόγραμμα κινητοποιήσεων.

Απαιτούμε:

– Να μην εφαρμοστεί ο καταστροφικός (αντι-)ασφαλιστικός νόμος – «λαιμητόμος»

– Να καταργηθεί το σύνολο των αντιασφαλιστικών νόμων.

– Να σταματήσουν οι διοικήσεις ΥΠΕ και νοσοκομείων να απαιτούν «δηλώσεις προτίμησης» από τους παλιούς ασφαλισμένους, τουλάχιστον για όσο θα συνεχίσει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας να παίζει «κρυφτούλι» και να αποφεύγει να δώσει τις αναγκαίες διευκρινίσεις και αποσαφηνίσεις που έχουν επίσημα και εγγράφως ζητηθεί.