Δεν κάνει πίσω ο Βορίδης για το «κούρεμα» των εξετάσεων! Τι υποστηρίζει

  • Iatropedia
Όπως όλα δείχνουν με κομμένες πολλές δωρεάν εξετάσεις θα τη «βγάζουν» από δω και πέρα οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, καθώς ο υπουργός Υγείας προς ώρας δε φαίνεται να πείθεται να αλλάξει τη ρύθμισή του παρά το σάλο που προκλήθηκε.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Ούτε οι αλλεπάλληλες αντιδράσεις ασθενών και φορέων δεν έκαναν το Μάκη Βορίδη να …ιδρώσει το αυτί του καθώς όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του iatropedia.gr, διαμηνύει πως δεν προτίθεται να αλλάξει τίποτε στην απόφασή του.

Τι κι αν οι ασθενείς αν θα θέλουν να κάνουν από δω και στο εξής προληπτικές εξετάσεις θα πρέπει να τις πληρώνουν από την τσέπη τους, τις περισσότερες τουλάχιστον. Για τον υπουργό υγείας δε φαίνεται να έχει και μεγάλη σημασία. Στόχος άλλωστε να μη …δυσαρεστηθεί η τρόικα και ξεφύγει ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ.

Μάλιστα σε όσους αιτούνται να αλλάξει τη ρύθμιση που κόβει ακόμη και το τεστ ΠΑΠ στις γυναίκες και το επιτρέπει δωρεάν μόνο κάθε τρία χρόνια, εκείνος απαντά: «δεν έχω τέτοιες εισηγήσεις από επιστήμονες»!

Και παρότι διάφορες επιστημονικές εταιρείες υποστηρίζουν πως οι οδηγίες Βορίδη είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, αν και οι ίδιες επί σειρά ετών άλλα εισηγούνταν, καθηγητές ιατρικές αλλά και ο ίδιος ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος διαφωνούν με τα κουρέματα του υπουργού Υγείας.

Πάντως ο Μάκης Βορίδης που μέσα από αυτή τη διαδικασία επιδιώκει να περιορίσει το κονδύλι για τις διαγνωστικές στα 323 εκατ. ευρώ δε φαίνεται να αλλάζει άποψη. Ακόμη και οι πιέσεις που λέγεται ότι ασκήθηκαν από το Μέγαρο Μαξίμου για το επικοινωνιακό φάουλ Βορίδη, δεν πιάνουν τόπο. Και αυτό διότι υποστηρίζει πως τόσα χρήματα έχει στη διάθεσή του τόσα θα δώσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εγκαίνια μετά…μουσικής στον Ευαγγελισμό! Τι ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι για την άφιξη του πρωθυπουργού

Μάχη Βορίδη-Φαρμακοβιομηχανίας για το «50-50»! Ποιος θα πληρώνει τη διαφορά στα φάρμακα;

Γιατροί προς Βορίδη: «Κόψτε μηχανήματα όχι εξετάσεις»! Γιατί ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια οι αξονικοί;

Έρχονται οι πρώτες ''καρατομήσεις'' στην υγεία! Ποιους θα απομακρύνει ο Βορίδης