“Δεν έπρεπε να περιμένω”: Το τελευταίο βίντεο 31χρονης που πέθανε ανεμβολίαστη, όχι λόγω άρνησης, απλά από φόβο

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
COVID-19
Συγκλονίζει ένα βίντεο που ανέβασε από το κρεβάτι νοσοκομείου γυναίκα στο TikTok, λίγες μέρες πριν πεθάνει από COVID-19.

Η ειλικρίνεια στο βλέμμα και τα μετανιωμένα λόγια προς τους εκατοντάδες χιλιάδες ακόλουθους που είχε στο TikTok, έκαναν τον γύρο του κόσμου τις τελευταίες μέρες.

Η Megan Alexandra Blankenbiller, ή @atasteofalex στο TikTok, πέθανε από COVID-19 τον περασμένο μήνα, αφού κατέγραψε την περιπέτειά της με τον κορονοϊό μέσα από μια σειρά σύντομων βίντεο. Ανακοίνωσε αρχικά ότι είχε προσβληθεί από την COVID-19 στις 13 Αυγούστου με ένα βίντεο της στο νοσοκομείο. Στα σχόλια παρότρυνε άλλους: «ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙΤΕ! Πηγαίνετε τώρα!!»

Ήταν ένα συναίσθημα που επανέλαβε στα επόμενα τρία βίντεό της.

Σε ένα βίντεο, διέλυσε την εσφαλμένη αντίληψη ότι όσοι εμβολιάζονται δεν μπορούν να προσβληθούν από την COVID-19 και εξήγησε ότι το εμβόλιο βοηθάει το σώμα σας να αντέξει τον κορονοϊό εάν κολλήσετε. Στο επόμενο, είπε ότι φοβόταν να κάνει το εμβόλιο. Είπε επίσης ότι από τότε που ήταν στο νοσοκομείο, άκουγε τις «φωνές και τις κραυγές των ανθρώπων που πονάνε», την θλίψη εκείνων που πιθανότατα είχαν χάσει τους αγαπημένους τους.

@atasteofalexReply to @j0shuatr33

♬ original sound – It’s Alex, Betch. 💋

Στο τελευταίο της βίντεο, που γυρίστηκε στο κρεβάτι του νοσοκομείου, παραδέχτηκε ότι ήταν πιο δύσκολο να μιλήσει, αλλά μοιράστηκε τη δική της ιστορία: Δεν ήταν κατά των εμβολίων αλλά ήθελε να πάρει τον χρόνο της να ερευνήσει καλά το εμβόλιο, επειδή φοβόταν και ότι ήθελε να εμβολιαστεί ταυτόχρονα με την οικογένειά της, μια απόφαση που είπε ότι μετάνιωσε.

Το τελευταίο βίντεο της 31χρονης…

«Νομίζω ότι ήταν λάθος. Δεν έπρεπε να περιμένω», είπε. «Αν είστε ακόμη και 70% σίγουροι ότι θέλετε να κάνετε το εμβόλιο, πηγαίνετε να το κάνετε. Μην περιμένετε. Πηγαίνετε γιατί ελπίζω ότι αν το κάνετε, τότε δεν θα καταλήξετε στο νοσοκομείο όπως εγώ, εντάξει;»

@atasteofalex**Also, Tonic Water. Nasty stuff but good for you!! Stay safe out there guys!♬ original sound – It’s Alex, Betch. 💋

Η Blankenbiller πέθανε εννέα ημέρες μετά την ανάρτηση του τελευταίου της βίντεο στις 15 Αυγούστου. Ήταν 31 ετών. Πριν από το θάνατό της, είχε κλείσει ραντεβού για να εμβολιαστεί μαζί με την μητέρα και τις αδελφές της, αλλά αρρώστησε πριν προλάβει να κάνει το εμβόλιο.

Η ιστορία της Blankenbiller είναι παρόμοια με αυτή που μοιράστηκαν τους τελευταίους μήνες όσοι δεν εμβολιάστηκαν, αλλά μετά την μόλυνση με COVID-19, θα ήθελαν να είχαν κάνει το εμβόλιο. Μερικοί από αυτούς τους ανθρώπους έχουν αρχίσει να ενθαρρύνουν άλλους να κάνουν το εμβόλιο. Αξιωματούχοι υγείας στις ΗΠΑ δήλωσαν ότι ελπίζουν πως αυτές οι ιστορίες θα αυξήσουν τα ποσοστά εμβολιασμού και θα σώσουν ζωές.

Πηγές: https://www.npr.org, https://www.webmd.com, https://www.nbcnews.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορωνοϊός: Οι τέσσερις παράγοντες που καθορίζουν πόσο μας προστατεύουν τα εμβόλια

Κορωνοϊός: Πόσο επικίνδυνα είναι τα εμβόλια για τους αλλεργικούς

Κορωνοϊός: Τι μπορεί να πάθετε αν καθυστερήσετε τη δεύτερη δόση από τα εμβόλια

Κορωνοϊός: Αυτός ο παράγοντας διπλασιάζει τον κίνδυνο μόλυνσης μετά τον εμβολιασμό