Δεν διατρέχει πλέον κίνδυνο η ζωή της 8χρονης Αλεξίας – Μάχη για να επανέλθει η συνείδησή της

  • Γιάννα Σουλάκη
Αλεξία
Εκτός κινδύνου φαίνεται ότι βρίσκεται πλέον η 8χρονη Αλεξία μετά από ένα μήνα υπεράνθρωπης προσπάθειας που έκαναν οι γιατροί του Παίδων Αγλαϊα Κυριακού, να την κρατήσουν στη ζωή. Η μία μάχη κερδήθηκε, αλλά ακόμη υπάρχει δρόμος...

Σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου Παίδων Αγλαϊα Κυριακού, η 8χρονη Αλεξία, που το Πάσχα υπέστη βαρύτατο τραυματισμό στον εγκέφαλο από βλήμα ανεύθυνου γλεντοκόπου, έχει κατά πάσα πιθανότητα διαφύγει τον κίνδυνο.

Πλέον βγήκε από τη μηχανική υποστήριξη της αναπνοής και από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου τις τελευταίες 30 μέρες έδινε υπεράνθρωπη μάχη να κρατηθεί στη ζωή και πλέον νοσηλεύεται σε κανονικό θάλαμο στο Χειρουργικό Τμήμα.

Από το πλευρό της δεν φεύγουν ούτε λεπτό, οι γονείς της που παρακαλούν πλέον το Θεό να δουν ξανά το παιδί τους όρθιο και φυσικολογικό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου το 8χρονο κοριτσάκι είναι απύρετο, αλλά δεν επικοινωνεί. Πραγματοποιεί κινήσεις και προφέρει ήχους, αλλά δεν έχει συνείδηση. Υποβάλλεται σε φυσιοθεραπείες.

Οπως αναφέρει συγκεκριμένα το ανακοινωθέν:

«Η  ασθενής  Σ.Α.  από 24ωρου νοσηλεύεται πλέον εκτός της Μονάδος Εντατικής θεραπείας σε Χειρουργικό Τμήμα.Είναι απύρετη, δεν επικοινωνεί αλλά έχει ανοικτούς τους οφθαλμούς, κινεί τα άκρα ομότιμα και προφέρει ήχους. Δεν παρουσιάζει σημεία ή συμπτώματα ενδοκρανίου υπερτάσεως και υποβάλλεται σε φυσιοθεραπεία. Θα γίνει σήμερα επανέλεγχος από τους Νευρολόγους του Νοσοκομείου προκειμένου να τροποποιηθεί η φαρμακευτική αγωγή».

Εκτιμούμε ότι έχει διαφύγει πλέον τον κίνδυνο ζωής χωρίς όμως να είμαστε σίγουροι περί της προγνώσεως.