Crash test φαρμάκι για Άδωνι με την τρόικα! Τι θα πει στους δανειστές για τα μέτρα στο φάρμακο

  • Iatropedia
Συνάντηση με στελέχη της τρόικας που ειδικεύονται στο φάρμακο θα έχει αύριο ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. Τι θα παρουσιάσει

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Έγκριση από την τρόικα για να προχωρήσει άμεσα στα μέτρα για τα φάρμακα θα ζητήσει όπως όλα δείχνουν αύριο ο Άδωνις Γεωργιάδης που θα έχει σύσκεψη με τους δανειστές μας. Ο κ.Γεωργιάδης θα παρουσιάσει στα στελέχη της τρόικας το νομοσχέδιο με το οποίο θα προωθήσει τα γενόσημα φάρμακα στην ελληνική αγορά ώστε το ποσοστό χρήσης τους να ανέβει στο 60%.

Μέσα στο νομοσχέδιο για το οποίο ο υπουργός Υγείας ζητά πράσινο φως από τους δανειστές μας είναι και τα κίνητρα που θα δοθούν σε ασθενείς και φαρμακοποιούς ώστε να στηρίζουν τα γενόσημα.

Το επιχείρημα του υπουργού Υγείας αναμένεται να είναι πως με τις ρυθμίσεις αυτές θα εξοικονομηθούν χρήματα και έτσι η φαρμακευτική δαπάνη δε θα είναι ανάγκη να πέσει κάτω από τα 2 δις ευρώ για το 2014 όπως ζητούν οι δανειστές μας.

Ο υπουργός Υγείας πάντως πρόκειται να προχωρήσει και σε μειώσεις στις τιμές των γενοσήμων καθώς σήμερα στη χώρα μας πωλούνται ακόμη και 2 και 3 φορές πιο ακριβά από ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Οι τροϊνανοί πάντως αναμένεται να πιέσουν η φαρμακευτική δαπάνη να μειωθεί περαιτέρω καθώς θεωρούν πως ακόμη και σήμερα είναι σε υψηλά επίπεδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ουρές για …3 εξετάσεις! Δωρεάν εισιτήριο υγείας αλλά με το σταγονόμετρο

SOS από ΓΣΕΕ για το Ερρίκος Ντυνάν! Έναν χρόνο απλήρωτοι οι εργαζόμενοι

Επί ποδός «πολέμου» οι εργαζόμενοι στην Υγεία! Συνεχίζεται το μπαράζ κινητοποιήσεων

ΕΟΠΥΥ αλά γερμανικά! Τα σχέδια Άδωνι για πολυϊατρεία-προσωπικό και οι αντιδράσεις