COVID-19: Πάμε για 1.000 κρούσματα/ημέρα στην Αθήνα και 300 στη Θεσ/νίκη μέχρι τέλος του μήνα!

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
COVID-19
Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA και τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη μίλησαν ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου και ο κ. Θωμαΐδης, επικεφαλής του Εργαστηρίου Αναλυτικής Χημείας στην Αθήνα, οι οποίοι γνωστοποίησαν τα συμπεράσματα που βγαίνουν από την ανάλυση των αστικών λυμάτων στις δύο πόλεις.

Σύμφωνα με την μέχρι στιγμής εμπειρία από την εξέλιξη της COVID-19, η ανάλυση των αστικών λυμάτων μιας πριοχής αποτελεί έναν πολύ έμπιστο προγνωστικό δείκτη για την πορεία των κρουσμάτων κορονοϊού.

Έτσι, με βάση σχετικές έρευνες που εκτελεί το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) από τον Μάρτιο μέχρι και σήμερα και σύμφωνα με τα όσα εντοπίζουν οι ερευνητές στα λύματα της πόλης, αν δεν τηρηθούν στο ακέραιο τα μέτρα πρόληψης τότε στη Θεσ/νίκη θα καταγράφονται 300 κρούσματα COVID-19 κάθε μέρα στο τέλος του Οκτωβρίου, σύμφωνα με τον κ. Παπαϊωάννου.

Αντίστοιχα, στην Αθήνα, ο κ. Θωμαΐδης είπε ότι ο αριθμός αυτός στην Αθήνα θα φτάσει στα 1.000 κρούσματα COVID-19 την ημέρα, αν δεν τηρηθούν τα μέτρα.

Δείτε τις δυσοίωνες προβλέψεις για Αθήνα και Θεσσαλονίκη μετά το 16ο λεπτό του βίντεο:

Ματίνα Παγώνη: Ρεβεγιόν μόνοι μας, αλλιώς μπορεί να φτάσουμε τα 1.500 με 2.000 κρούσματα ημερησίως

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, αντιπρόεδρος ΟΕΝΓΕ.

«Στο ρεβεγιόν, όταν καλέσετε ακόμα και ένα ζευγάρι, δεν ξέρετε αν ο διπλανός σας είναι ασυμπτωματικός. Εάν δεν εφαρμοστούν σωστά τα μέτρα, μπορεί να φτάσουμε και στα 1.500 και τα 2.000 κρούσματα. Αν φτάσουμε αυτόν τον αριθμό θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα στα νοσοκομεία», ανέφερε η κ. Παγώνη.

«Τώρα γίνονται πάρα πολλά τεστ, και σωστά γίνονται. Ο κόσμος αρκετά έχει τρομάξει. Έχει θορυβηθεί. Θα εφαρμόσει νομίζω τα μέτρα, γιατί η νεολαία αρχίζει και συνειδητοποιεί την κατάσταση. Ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων είναι από 18 έως 39 ετών», σημείωσε η ίδια.

Πηγή: megatv.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χάρτης COVID-19: Τι μέτρα ισχύουν στην περιοχή σας και σε τι επίπεδο είναι

Κορονοϊός: Σε μεγάλη πίεση το ΕΣΥ – Σε δύο εβδομάδες οι επιπτώσεις της ραγδαίας αύξησης κρουσμάτων