COVID-19: Ένας θάνατος από κορονοϊό – Μικρή αύξηση στις εισαγωγές

  • Iatropedia newsroom
COVID-19
Στην έκθεση του ΕΟΔΥ περιλαμβάνεται 1 θάνατος ασθενούς από COVID-19, ενώ οι εισαγωγές στα νοσοκομεία έφτασαν τις 83.

Η πορεία της νόσου COVID-19 στη χώρα μας παραμένει φθίνουσα, όπως φαίνεται και στην τελευταία επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, αν και παρατηρείται μικρή αύξηση στις εισαγωγές και τις διασωληνώσεις.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την Εβδομαδιαία Έκθεση Επιδημιολογικής Επιτήρησης Αναπνευστικών Λοιμώξεων για την Εβδομάδα 17/2024 (22 Απριλίου 2024 – 28 Απριλίου 2024), η εικόνα για τις λοιμώξεις στη χώρα έχει ως εξής:

Στην έκθεση περιλαμβάνεται 1 θάνατος ασθενούς από COVID-19. Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία έφτασαν τις 83 και οι διασωληνωμένοι τους 9.

Η θετικότητα σημείωσε μείωση σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα. Συχνότερη υπο-παραλλαγή του κορωνοϊού ήταν η JN.1 (>85% από την εβδομάδα 6 και μετά).

Σε ότι αφορά τα αστικά λύματα, παρουσιάζεται πτώση της κυκλοφορίας του ιού SARS-CoV-2 σε 2 από τις 8 περιοχές που ελέγχθηκαν, αύξηση σε 3, και σταθεροποίηση σε 3. Η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφηκε στην Θεσσαλονίκη (+23%) και η μείωση στα Ιωάννινα (-22%)

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), ο συνολικός αριθμός θανάτων από COVID-19 στην χώρα μας ανέρχεται από την αρχή της πανδημίας σε 38.981. Από τις αρχές Οκτωβρίου μέχρι και σήμερα, έχουν νοσηλευθεί 143 άτομα με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη σε ΜΕΘ και έχουν καταγραφεί 68 θάνατoι.

Φωτογραφία iStock