Χριστουγεννιάτικο θαύμα: Γυναίκα με δύο μήτρες γέννησε δίδυμα

  • Iatropedia newsroom
Τα σπάνια δίδυμα της Αλαμπάμα
Η μητέρα ήταν έγκυος με ένα μωρό σε κάθε μήτρα, μια εξαιρετικά σπάνια περίπτωση κυοφορίας που η πιθανότητα να συμβεί είναι 1 στο 1.000.000

Μία γυναίκα από την Αλαμπάμα με μια σπάνια συγγενή ανωμαλία, που έχει ως αποτέλεσμα να έχει δύο μήτρες, έφερε στον κόσμο δύο υγιή δίδυμα κορίτσια.

Η Kelsey Hatcher και ο σύζυγός της, Caleb, υποδέχθηκαν τη Roxi Layla το βράδυ της Τρίτης και την αδερφή της, Rebel Laken, το πρωί της Τετάρτης 20 Δεκεμβρίου στο Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα στο Birmingham Hospital (UAB), ανακοίνωσε η μητέρα, που έχει πλέον πέντε παιδιά, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Τα μωρά-θαύματά μας γεννήθηκαν! Αποφάσισαν ότι ήταν αρκετά σπάνια στατιστικά ώστε να συνεχίσουν [τα θαύματα] και να έχουν και τα δικά τους γενέθλια», έγραψε η Χάτσερ στο Instagram.

Η Χάτσερ ήταν έγκυος με ένα μωρό σε κάθε μήτρα, μια εξαιρετικά σπάνια περίπτωση κυοφορίας που η πιθανότητα να συμβεί είναι 1 στο 1.000.000.

«Είχα ήδη φροντίσει την Kelsey στην τρίτη της εγκυμοσύνη και ήξερα ότι είχε διπλή μήτρα, αλλά τότε ήταν μόνο ένα μωρό – δύο μωρά σε δύο μήτρες ήταν μια πραγματική ιατρική έκπληξη», ανέφερε η μαιευτήρας της Hatcher, Shweta Patel, σε ανακοίνωση του νοσοκομείου.

Είκοσι ώρες τοκετού

Η εγκυμοσύνη της Hatcher θεωρήθηκε υψηλού κινδύνου και προκλήθηκε στις 39 εβδομάδες. Τα δύο κοριτσάκια γεννήθηκαν μετά από συνολικά 20 ώρες τοκετού.

Αν και μια τυπική δίδυμη εγκυμοσύνη ορίζεται από δύο μωρά σε μία μήτρα, ο Ρίτσαρντ Ντέιβις, ένας από τους γιατρούς που την παρακολουθούσαν στην εγκυμοσύνη, είπε ότι είναι «ασφαλές να χαρακτηριστούν τα κορίτσια διζυγωτικά δίδυμα».

Το πρώτο μωρό γεννήθηκε κολπικά, όπως και τα προηγούμενα τρία παιδιά της Χάτσερ, ενώ το δεύτερο με καισαρική τομή.

Η ιατρική ομάδα είχε έρθει προετοιμασμένη με τρία πιθανά σενάρια για τον τοκετό: και τα δύο μωρά να γεννηθούν κολπικά, το ένα να γεννηθεί κολπικά και το άλλο με καισαρική ή να γίνει καισαρική και για τις δύο γεννήσεις.

«Ανυπομονώ να μοιραστώ ολόκληρη την ιστορία γέννησης μαζί σας!», έγραψε η Χάτσερ στα social media. «Τώρα που είμαστε όλοι σπίτι, θα αφιερώσουμε χρόνο για να δεθούμε, να συνέλθουμε και να απολαύσουμε τις διακοπές!», πρόσθεσε.

Η πιο πρόσφατη ανάλογη περίπτωση έχει καταγραφεί στο Μπαγκλαντές το 2019. Μία γυναίκα γέννησε ένα μωρό από τη μία μήτρα και δίδυμα από την άλλη με ένα μήνα διαφορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δύσκολες οι γιορτές για τα παιδιά με ΔΕΠΥ – Πώς να τα βοηθήσετε

Σημαντικά ιατρικά επιτεύγματα που χάρισαν ελπίδα το 2023

Χάπι που δονείται υπόσχεται απώλεια βάρους χωρίς παρενέργειες