Χριστουγεννιάτικη στέγη στους άστεγους

  • Iatropedia
Η θλίψη που προκαλεί σε όλους η συγκέντρωση άστεγων έξω από τα προαύλια των νοσοκομείων λόγω του κρύου και της ασιτίας, ανάγκασε το υπουργείο Υγείας στην λήψη μέτρων για την προστασία τους έστω και την τελευταία στιγμή.

Με επιστολή που απέστειλε ο γενικός γραμματέας Πρόνοιας, κ. Γεώργιος Κατριβάνος καλεί τις Περιφέρειες και τους Δήμους της χώρας να ορίσουν κλειστούς θερμαινόμενους χώρους της περιοχής τους (π.χ. κλειστό γυμναστήριο), οι οποίοι θα είναι διαθέσιμοι και προσβάσιμοι επί 24ωρου βάσεως κατά τις ημέρες που η θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι κάτω των 4ο βαθμών Κελσίου, ώστε άμεσα να προωθούνται για προσωρινή φιλοξενία άστεγα άτομα από τη συγκεκριμένη περιοχή.

Οι Περιφέρειες και οι Δήμοι καλούνται να ορίσουν άμεσα έναν, ή περισσότερους στεγασμένους χώρους στην περιοχή αρμοδιότητάς τους, οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το σκοπό αυτό. Είναι αναγκαίο μέχρι τις 23/12/2011 να γνωστοποιήσουν εγγράφως τις ακριβείς διευθύνσεις των χώρων αυτών, καθώς και στοιχεία επικοινωνίας υπευθύνου για κάθε περαιτέρω συνεννόηση.

Σημειώνεται, ότι περισσότεροι από 10 άστεγοι έχουν βρει καταφύγιο στους εξωτερικούς χώρους του νοσοκομείου Ευαγγελισμός ενώ δεκάδες άλλοι περιμένουν να ανοίξουν οι εφημερίες προκειμένου να μπουν στον εσωτερικό χώρο των νοσοκομείων για να ζεσταθούν.