Χριστουγεννιάτικη αιμοδοσία 12 και 13 Δεκεμβρίου

  • Iatropedia newsroom
αιμοδοσία
Στόχος η ενίσχυση των αποθεμάτων αίματος ενόψει της δύσκολης περιόδου των γιορτών, με την κινητοποίηση της φοιτητικής κοινότητας

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας συνεργάζεται με την εθελοντική φοιτητική ομάδα αιμοδοσίας του Πανεπιστημίου Αθηνών «Αιμοπετάλιο» και πραγματοποιεί εορταστική χριστουγεννιάτικη αιμοδοσία στις 12 και 13 Δεκεμβρίου, 11.00-15.30, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών.

Κύριος στόχος η ενίσχυση των αποθεμάτων αίματος ενόψει της δύσκολης περιόδου των γιορτών, με την κινητοποίηση της φοιτητικής κοινότητας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Για την προσέλκυση νέων ηλικιακά εθελοντών αιμοδοτών, η ατμόσφαιρα θα είναι γιορτινή με χριστουγεννιάτικο στολισμό, προβολή κλασσικών χριστουγεννιάτικων ταινιών σε ειδικό προτζέκτορα ενώ στο χώρο θα υπάρχουν εθελοντές που θα ενημερώνουν τους αιμοδότες για οτιδήποτε αφορά την εθελοντική προσφορά αίματος και μυελού των οστών.

Στόχος μας αυτές οι γιορτές να μην βρουν κανέναν μόνο του, σε ένα δωμάτιο νοσοκομείου αναζητώντας εναγωνίως αίμα…

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείσουν ραντεβού με 2 τρόπους:

Η διαδικασία της αιμοληψίας είναι απλή και γρήγορη και επιτελείται αποκλειστικά από το εξειδικευμένο προσωπικό του συνεργείου του Ε.ΚΕ.Α..

Γενικές πληροφορίες για την αιμοδοσία:

-Η διαδικασία της αιμοδοσίας είναι ακίνδυνη για τον οργανισμό.

-Όλος ο ιατρικός εξοπλισμός είναι αποστειρωμένος και μιας χρήσης, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης κάποιας ασθένειας.

-Όλοι οι αιμοδότες περνώντας τη διαδικασία της αιμοληψίας ενδυναμώνουν τον οργανισμό τους, καθώς το σώμα αναγκάζεται να αναπαράγει το χαμένο αίμα με τα καινούρια λευκά αιμοσφαίρια και αιμοπετάλια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιατί ξεχνάμε μικροπράγματα και τι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε τη μνήμη μας;