Χρήματα στα νησιά του Αιγαίου για την ασφαλέστερη εφημέρευση των Κέντρων Υγείας

  • Iatropedia
Έκτακτη επιχορήγηση εγκρίθηκε για την κάλυψη των εφημεριών των γιατρών μετά την συνάντηση του προέδρου της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Ως εκ τύτου, με έγγραφο της ΥΠΕ, καλούνται οι διευθυντές των Κέντρων Υγείας των νησιών του Αιγαίου να τροποποιήσουν τα προγράμματα εφημεριών μόνο για τον μήνα Ιούλιο, λαμβάνοντας υπόψη "την ασφαλή εφημέρευση και τη χρηστή οικονομική διαχείριση".

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου συνεχάρη τον πρόεδρο της 2ης ΥΠΕ για την απόφαση, σημειώνοντας όμως ότι είναι καθυστερημένη καθώς ήρθε μετά από τις αντιδράσεις των γιατρών και των αρμόδιων οργάνων τους…

Ταυτόχρονα όμως, το προεδρίο του ΙΣΡ εξέφρασε τη λύπη του επειδή γίνονται κάποιες περικοπές ειδικά στα νησιά του Αιγαίου, ενώ σε καμιά άλλη από τις Υγειονομικές Περιφέρειες δεν έχουν εξαγγελθεί αντίστοιχες περικοπές.

Κατήγγειλε επίσης ότι οι Ιατροί των Κέντρων Υγείας και Περιφερειακών Ιατρείων εξακολουθούν να είναι απλήρωτοι ως προς τις εφημερίες τους για όλο το 2015 ενώ δεν υπάρχει κανένα πλάνο για τα χρονοδιαγράμματα αποπληρωμής.

«Καλούμε την 2η Υ.ΠΕ να ενημερώσει το ευρύ κοινό των νησιών μας (ή έστω τους αρμόδιους φορείς) για το συνολικό κόστος των εφημεριών και το μέγεθος των περικοπών που θέλουν να πετύχουν», αναφέρουν από τον Σύλλογο.