Χρειάστηκαν 18 χρόνια αλλά τα καταφέραμε! Βγήκε Προεδρικό Διάταγμα για τους λογοθεραπευτές

  • Iatropedia
Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις άσκησης του επαγγέλματος των λογοθεραπευτών υπέγραψε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Μετά από 18 χρόνια που είναι νομοθετικά κατοχυρωμένο το επάγγελμα “εδέησε” η Πολιτεία να καλύψει το νομοθετικό κενό που υπήρχε και μάλιστα υπό την πίεση πρόωρων εκλογών… Προηγήθηκε συνάντηση του κ. Βορίδη με την πρόεδρο του Δ.Σ. του Συλλόγου Επιστημόνων Λογοπαθολόγων- Λογοθεραπευτών Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ), Φιλιώ Βλάχου, η οποία εξέφρασε την ικανοποίησή της για τον καθορισμό των όρων και των προϋποθέσεων για την άσκηση της επιστήμης της λογοθεραπείας.

Με το Προεδρικό Διάταγμα, ορίζεται ότι για την χορήγηση βεβαίωσης άσκησης του επαγγέλματος του Λογοθεραπευτή απαιτείται:

α) Πτυχίο του Τμήματος Λογοθεραπείας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Τ.Ε.Ι) ή

β) Πτυχίο της αλλοδαπής στη Λογοθεραπεία αναγνωρισμένο ως ισότιμο και αντίστοιχο από τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π) με τα πτυχία της ημεδαπής ή

γ) Απόφαση αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων του Συμβουλίου Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (Σ.Α.Ε.Π.), σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 38/2010 (Α’78) (Οδηγία 2005/36/ΕΚ).

Επίσης, βεβαίωση άσκησης επαγγέλματος Λογοθεραπευτή χορηγείται κατ΄ εξαίρεση σε όσους μέχρι την έκδοση του διατάγματος κατέχουν:

α) Πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της αλλοδαπής στη Λογοθεραπεία, αναγνωρισμένο από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π (πρώην ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α) ως ισότιμο και όχι αντίστοιχο, μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Λογοθεραπευτή στο εξωτερικό και αποδεδειγμένη από ασφαλιστικό φορέα διετή (2) τουλάχιστον κύρια απασχόληση.

β) Πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της αλλοδαπής και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Λογοθεραπείας, διάρκειας τουλάχιστον δύο (2) ετών, αναγνωρισμένο από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π ως ισότιμο μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος διατάγματος και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Λογοθεραπευτή από τη χώρα κτήσης του πτυχίου και μεταπτυχιακού και αποδεδειγμένη από ασφαλιστικό φορέα διετή (2) τουλάχιστον κύρια επαγγελματική απασχόληση ως Λογοθεραπευτής στην ημεδαπή ή στην αλλοδαπή ή

γ) Πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της αλλοδαπής στη Λογοθεραπεία, αναγνωρισμένο από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π ως ισότιμο και αποδεδειγμένη από ασφαλιστικό φορέα πενταετή (5) τουλάχιστον επαγγελματική απασχόληση ως Λογοθεραπευτή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κώδωνας κινδύνου για τα νοσοκομεία του Ηρακλείου Κρήτης

«Καμπάνα» για το Κοργιαλένειο -Μπενάκειο με απόφαση του ΣτΕ

Γιατί πονάτε στον ώμο; Όλες οι αιτίες

Νεκρή 36χρονη έγκυος στην Λάρισα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν