Χωρίς το… χρώμα του χρήματος και οι γιατροί στο Νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού!

  • Iatropedia
Τι δε βλέπουν το τελευταίο διάστημα οι νοσοκομειακοί γιατροί; Το χρώμα του χρήματος φυσικά καθώς εφημερίες παραμένουν απλήρωτες στα περισσότερα νοσοκομεία ενώ ταυτόχρονα διπλασιάζεται ο φόρτος εργασίας. Ενδεικτική η περίπτωση του Νοσοκομείου του Ερυθρού Σταυρού.

Στους τρεις μήνες έχουν φθάσει οι απλήρωτες εφημερίες των γιατρών του Κοργιαλένειου Μπενάκειου Νοσοκομείου (Ερυθρός Σταυρός), την ώρα που περικόπτονται οι εφημερίες και παλεύουν με την έλλειψη υλικών.

Και δεν είναι μόνο αυτό το νοσοκομείο καθώς τα προβλήματα συσσωρεύονται πια σχεδόν σε όλα τα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα εξαιτίας των καθυστερήσεων στις πληρωμές, τις ελλείψεις σε προσωπικό και υλικά.

Στη λίστα με τους εξουθενωμένους και απλήρωτους νοσοκομειακούς γιατρούς προστίθενται και οι ειδικευόμενοι του Μπενάκειου Νοσοκομείου (Ερυθρός Σταυρός).

Οι γιατροί του νοσοκομείου δεν έχουν πληρωθεί τις δεδουλευμένες εφημερίες τους εδώ και τρεις μήνες, ενώ και τα ποσά που αμείβονταν για τις εφημερίες έχουν μειωθεί.

Επίσης, καταγγέλλουν τις άσχημες και επισφαλείς συνθήκες υγιεινής, λόγω της περικοπής του αριθμού των εφημερευόντων ιατρών, καθώς και τις ελλείψεις βασικών υλικών και φαρμάκων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν