Χωρίς προμήθειες και ΕΚΑΒ Κέντρο Υγείας στην Ορεστιάδα

Κλειστό παραμένει από το καλοκαίρι το μικροβιολογικό εργαστήριο του Κέντρου Υγείας Δικαίων εξαιτίας της λήξης της σύμβασης με την προμηθεύτρια εταιρεία βασικών ειδών, τα οποία χρειάζονται για την λειτουργία του. Ελλείψεις παρουσιάζονται και σε φάρμακα πρώτης επιλογής για ασθενείς με καρδιοπάθειες και αλλεργικά επεισόδια, αλλά και σε βασικά αναλώσιμα όπως είναι οι συσκευές ορού.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Όπως εξήγησε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο διευθυντής των ιατρικών υπηρεσιών του Κ.Υ., Κώστας Σιαφκαλόζης, όλες οι συμβάσεις με τις προμηθεύτριες εταιρείες έληξαν ταυτόχρονα και αυτήν τη στιγμή είναι σε εξέλιξη η διαδικασία διαγωνισμών για την ανάδειξη νέων, που έχουν προκυρηχθεί από την 4η ΥΠΕ Μακεδονίας-Θράκης στην οποία υπάγεται το Κ.Υ.

Βασικό όμως αίτημα της μονάδας Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Περίθαλψης Δικαίων, παραμένει η δημιουργία βάσης ΕΚΑΒ στην περιοχή καθώς βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από τις βάσεις που υπάρχουν σε Ορεστιάδα και Διδυμότειχο, ενώ πρόσφατα έμεινε κενή και η θέση του οδηγού ασθενοφόρου.

Το αποτέλεσμα είναι να μην είναι δυνατή η μεταφορά των ασθενών με χρόνιες παθήσεις, που χρίζουν συχνή και συστηματική ιατρική παρακολούθηση και περίθαλψη.

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν

Top 5 Trends