Χωρίς γιατρούς φάρμακα νοσοκομεία! Στο έλεος οι ασθενείς

  • Iatropedia
Οι χειρισμοί της κυβέρνησης σε εποχές τρόικας σίγουρα δε θα έκαναν χαρούμενους τους εμπνευστές του ΕΣΥ αλλά και του ΕΟΠΥΥ, καθώς και οι δύο βασικοί κορμοί του κοινωνικού κράτους καταρρέουν με τους ασθενείς να βρίσκονται στο έλεος των αλλαγών. Μετά τους φαρμακοποιούς και τους ιδιώτες γιατρούς οι ασφαλισμένοι δε θα μπορούν να βρουν γιατρειά ούτε στα νοσοκομεία καθώς οι μειώσεις των ειδικών μισθολογίων οδηγούν και τους νοσοκομειακούς γιατρούς σε συνεχείς απεργίες.

Και πώς να μην προχωρήσουν σε απεργίες όταν έχουν δει ήδη τις αποδοχές τους να κόβονται κατά 40% και η νέα λαίλαπα θα τους μειώσει μεσοσταθμικά άλλο ένα 18% το οποίο σημαίνει ότι σε κάποιους μπορεί να φθάσει και το 23%.

Γι αυτό και όλοι οι ασφαλισμένοι θα μείνουν χωρίς νοσοκομειακούς γιατρούς στις 12 Σεπτεμβρίου οπότε και θα πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία στα νοσοκομεία ενώ το δράμα δεν τελειώνει εκεί. Από τις 17 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσουν επισχέσεις σε όλη την Ελλάδα το οποίο σημαίνει ότι η εξυπηρέτηση στο ΕΣΥ θα πάει …περίπατο.

Καιρό τώρα ο κλάδος προσπαθούσε να μην προχωρήσει σε βαριές κινητοποιήσεις δεδομένου ότι οι ασθενείς είναι ήδη εξαντλημένοι από την κατάντια του ΕΟΠΥΥ. Όμως η αγανάκτηση ήρθε με το νέο τσεκούρωμα των ειδικών μισθολογίων που θα μετατρέψει τους γιατρούς του ΕΣΥ σε …ανειδίκευτους εργάτες αφού οι ειδικευόμενοι οριακά θα φθάνουν τα 1000 ευρώ.

Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας ήταν ξεκάθαρος: «θα αντισταθούμε σθεναρά σε αυτόν το νέο σφαγιασμό».

Δήμητρα Ευθυμιάδου