Χωρίς φαρμακεία για δύο μέρες! Λουκέτα σήμερα και αύριο σε όλη τη χώρα

  • Iatropedia
Στα εφημερεύοντα φαρμακεία θα πρέπει να εξυπηρετούνται οι ασθενείς μέχρι και αύριο Τρίτη καθώς οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας πραγματοποιούν 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Με ένα διήμερο προειδοποιητικό λουκέτο στα φαρμακεία όλης της χώρας, επιχειρούν οι φαρμακοποιοί να ανατρέψουν τις αρνητικές για εκείνους εξελίξεις που επιμόνως προωθεί η τρόικα. Σήμερα και αύριο κλείνουν τα φαρμακεία τους ενώ επισημαίνουν πως αν περάσουν τα δυσάρεστα για τον κλάδο μέτρα των δανειστών, θα προχωρήσουν ακόμη και σε λουκέτα εβδομάδων. Κάτι που άλλωστε έχουν κάνει και στο παρελθόν.

Οι αλλαγές που προωθεί η τρόικα και έχουν βγάλει στα …κάγκελα τους φαρμακοποιούς δεν είναι μόνο η πώληση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων και στα σούπερ μάρκετ. Είναι και η επιμονή των δανειστών να μειώσουν το ποσοστό κέρδους του κλάδου στο 15% έστω κι αν είναι σαφές ότι πολλοί φαρμακοποιοί θα αναγκαστούν να κλείσουν οριστικά τα φαρμακεία τους λόγω υψηλού κόστους λειτουργίας.

Παράλληλα η αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος με αλλαγή στα πληθυσμιακά κριτήρια για το άνοιγμα νέου φαρμακείου αλλά και η πλήρης απελευθέρωση του ωραρίου είναι μεταξύ άλλων τα αγκάθια που οδηγούν σε κινητοποιήσεις τους φαρμακοποιούς.

Οι ασθενείς θα πρέπει να προμηθεύονται τα φάρμακά τους από τα εφημερεύοντα φαρμακεία τα οποία σε αυτήν την κινητοποίηση αναμένεται να είναι περισσότερα ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες και να μην υπάρχει ταλαιπωρία του κόσμου.

Όμως το ζήτημα είναι ότι μπορεί οι κινητοποιήσεις τους να λάβουν και συνέχεια εάν δεν αλλάξουν τα πράγματα. Άλλωστε συνεδριάζουν αύριο εκ νέου για να λάβουν περαιτέρω αποφάσεις με ανοικτή την πιθανότητα να δώσουν συνέχεια στα λουκέτα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στον «αέρα» οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ! Κινδυνεύουν να μείνουν και χωρίς ιδιώτες γιατρούς

Μετά το υπουργείο Υγείας τι; Που πάει ο Άδωνις…

Απίστευτο: Κουρεύτηκαν οριστικά τα φάρμακα για το 2014! Κάτω από 2 δις η δαπάνη

Απόφαση του ΣτΕ την Τετάρτη για το πλαφόν στα φάρμακα! Τι ελπίζουν οι γιατροί