Χωρίς φαρμακεία αλλά και χωρίς δωρεάν φάρμακα σήμερα και αύριο!

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Πέμπτη αλλά και αύριο Παρασκευή τα φαρμακεία όλης της χώρας ενώ ανοικτά αλλά χωρίς πίστωση στους περισσότερους ασφαλισμένους θα είναι τα φαρμακεία της Αθήνας, του Πειραιά και των Χανίων. Που μπορείτε να βρείτε φάρμακα;

Μετά τη 48ωρη πανελλαδική απεργία που εξήγγειλε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, οι ασφαλισμένοι σε όλη τη χώρα με εξαίρεση της πρωτεύουσας, μπορούν να προμηθευτούν τα φάρμακά τους μόνο από τα εφημερεύοντα φαρμακεία.

Αντίθετα στην Αθήνα και τον Πειραιά παρότι τα φαρμακεία θα είναι ανοικτά οι ασφαλισμένοι των περισσότερων Ταμείων θα πρέπει να πληρώνουν τα φάρμακά τους από την τσέπη τους. Εξαίρεση όσοι ανήκουν στον ΕΟΠΥΥ στον οποίο δόθηκε ολιγοήμερη παράταση αλλά και στον ΕΔΟΕΑΠ και στο Ταμείο της Εθνικής Τράπεζας.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος διαμαρτύρεται για την υποβάθμιση της φαρμακευτικής περίθαλψης και την ασφυκτική έλλειψη ρευστότητας που αντιμετωπίζουν τα φαρμακεία.

Συγκεκριμένα οι φαρμακοποιοί διαμαρτύρονται και ζητούν :

• Να σταματήσει η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων

• Να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις φαρμάκων

• Να εξασφαλισθεί ποιότητα και ασφάλεια

• Να πληρωθούν τα χρέη προς τα φαρμακεία

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν όλοι σχεδόν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι εκτός από την Αττική και τον Πειραιά οι οποίοι συνεχίζουν την αναστολή πίστωσης προς τα ταμεία.

«Αδυνατούμε να δεχθούμε «κούρεμα» και στην Υγεία», δήλωσε ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, συμπληρώνοντας πως «οι ασφαλισμένοι δικαιούνται όλα τα φάρμακα. Οι φαρμακοποιοί αδυνατούν πλέον να στηρίζουν το σύστημα της φαρμακευτικής περίθαλψης και η Πολιτεία να τους στοχοποιεί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν