Χωρίς δωρεάν φάρμακα και στην Αθήνα οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ!

  • Iatropedia
Ενώ αρχικά οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ της Αθήνας μπορεί να γλίτωναν την ταλαιπωρία επειδή ο Φαρμακευτικός Σύλλογος δεν είχε πάρει απόφαση για κινητοποιήσεις αλλά τελικώς συμπορεύεται με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο.

Μετρητά θα πρέπει να δίνουν για τα φάρμακά τους και οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ στην Αθήνα, καθώς ο Φαρμακευτικός Σύλλογος της Αθήνας που είχε αποστασιοποιηθεί αρχικά από τη σχετική απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου αποφάσισε και εκείνος να ξεκινήσει τη διακοπή της πίστωσης.

Έτσι από την 1η Σεπτεμβρίου οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακά τους και στη συνέχεια να διεκδικούν τα χρήματά τους από τον ΕΟΠΥΥ έπειτα βέβαια από σχετικές εγκρίσεις και γραφειοκρατεία.

Η κυβέρνηση πάντως επιχειρεί με κάθε τρόπο να ανακόψει το κύμα των κινητοποιήσεων του κλάδου και συνεχίζει να καταβάλει τμηματικά κάποια χρήματα από τα χρωστούμενα. Οι συσκέψεις στην οδό Αριστοτέλους είναι αλλεπάλληλες ενώ γίνονται συνομιλίες και με εκπροσώπους των φαρμακοποιών μήπως βρεθεί η χρυσή τομή.

Μέχρι στιγμής πάντως η ηγεσία του υπουργείου Υγείας μοιάζει ανύμπορη να ανακόψει το κύμα των κινητοποιήσεων τόσο των φαρμακοποιών όσο και των γιατρών που ξεκινούν από τις 3 Σεπτεμβρίου να μη δέχονται δωρεάν τους ασθενείς για ιατρική εξέταση.

Δήμητρα Ευθυμιάδου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν