Χωρίς δωρεάν φάρμακα έως τέλος Ιουνίου στην Αθήνα! Ελλείψεις και ουρές στον Πειραιά

  • Iatropedia
Για περίπου μία εβδομάδα θα συνεχισθεί η ταλαιπωρία των χιλιάδων ασθενών στην Αθήνα δεδομένου ότι οι φαρμακοποιοί θα συνεχίσουν έως τα τέλη του μήνα τις κινητοποιήσεις τους. Στον Πειραιά όπου οι απεργίες έχουν λήξει συνεχίζονται οι ουρές και η ταλαιπωρία όσων σπεύδουν από την Αθήνα για να πάρουν φάρμακα με πίστωση. Όμως τα περισσότερα φαρμακεία του Πειραιά έχουν αρχίσει να παρουσιάζουν σοβαρές ελλείψεις σε φάρμακα καθώς οι χιλιάδες ασθενείς που έσπευδαν τα τελευταία 24ωρα από την Αθήνα στον Πειραιά για φάρμακα, έχουν αδειάσει τα ράφια.

Να τελειώσουν οι κινητοποιήσεις φαίνεται πως θέλουν πολλοί φαρμακοποιοί της Αθήνας παρότι ο Σύλλογος αποφάσισε να συνεχισθούν μέχρι το τέλος του μήνα και έως ότου η νέα κυβέρνηση δεσμευτεί για το πότε θα καταβάλει τα χρωστούμενα του 2011.

Οι διαφοροποιήσεις μέσα στους κόλπους των φαρμακοποιών είναι πλέον εμφανείς γεγονός που απεδείχθη και με την ψηφοφορία για τη συνέχιση ή όχι των κινητοποιήσεων που πέρασε με οριακή πλειοψηφία υπέρ της συνέχισης.

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου της Αθήνας πάντως, που θεωρείται ο πιο σκληρός του κλάδου, ήταν υπέρ της συνέχισης ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι πλέον το …συζητά.

Άλλωστε η διαμάχη με τη νέα κυβέρνηση, η οποία ακόμη δεν έχει ενημερωθεί και δεν έχει λάβει καμία πρωτοβουλία, μάλλον θα ήταν ανούσια.

Άγνωστο παραμένει πως θα χειρισθεί τον κλάδο ο νέος υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος αν και ένα πρώτο δείγμα των προθέσεών του το εξέφρασε τη μέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του λέγοντας ότι οι συνδικαλιστές δε θα πρέπει να έχουν υπερβολικές απαιτήσεις.

Μέχρι να λυθεί όμως το πρόβλημα οι ασθενείς θα συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται πηγαίνοντας στον Πειραιά από την Αθήνα για φάρμακα όπου δίνονται κανονικά με πίστωση.