Χέρι χέρι για τα «παζάρια» στον ΕΟΠΥΥ! Ετοιμάζονται οι γιατροί για τις νέες συμβάσεις

  • Iatropedia
Πυρετός διαβουλεύσεων επικρατεί και στους κόλπους των γιατρών με αφορμή τις διαπραγματεύσεις που ξεκινούν με τον ΕΟΠΥΥ για τις νέες συμβάσεις των συμβεβλημένων γιατρών.

Οι αμοιβές, η διάρκεια των συμβάσεων αλλά και ο αριθμός των συμβεβλημένων γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ είναι μόνο μερικά θέματα που απασχολούν τους ιδιώτες γιατρούς δεδομένου ότι σε λίγο καιρό θα κληθούν να υπογράψουν νέες συμβάσεις με τον Οργανισμό.

Οι διαπραγματεύσεις παρά τις καθυστερήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα γι αυτό και οι ιατρικοί σύλλογοι και οι ενώσεις των γιατρών ενώνουν τις δυνάμεις τους.

Στο πλαίσιο αυτό συναντήθηκε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλης Βλαστάρακος με το προεδρείο της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ).

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν για τα βασικά θέματα που θα πρέπει να διεκδικήσει ο κλάδος από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ ώστε να μπορούν οι ιδιώτες γιατροί να έχουν μια ομαλή συνεργασία με τον οργανισμό δεδομένων των σημερινών προβλημάτων που μεταξύ άλλων είναι δραματική καθυστέρηση των οφειλομένων.

Ο Πρόεδρος της ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ κ. Γ. Ελευθερίου εξέθεσε τις βασικές θέσεις της Ένωσης όπως το θέμα της δυνατότητας όλων των ιατρών να συνάψουν σύμβαση με τον οργανισμό, την δυνατότητα άμεσης σύμβασης των ιατρών του πρώην ΙΚΑ που επέλεξαν να διατηρήσουν το ιδιωτικό τους ιατρείο, την αύξηση της χρηματοδότησης της ΠΦΥ,

την τακτική πληρωμή των δεδουλευμένων, την διατήρηση της αμοιβής κατά περίπτωση και πράξη, την ελεύθερη πρόσβαση των ασθενών σε όλους τους ειδικευμένους ιατρούς, την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων μέχρι τέλους Μαΐου, την ανανέωση όλων των υφιστάμενων συμβάσεων και την αναβάθμιση των ιατρικών αμοιβών.

Τέλος και τα δύο μέρη καταδίκασαν την τακτική των απανωτών «κουρεμάτων» στις αμοιβές κλινικών, κλινικοεργαστηριακών και εργαστηριακών ιατρών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι γιατροί στη μάχη του …ευρωσταυρού! Τα ονόματα, τα κόμματα και οι διεκδικήσεις

Εργαζόμενοι «Αττικόν»: «Συνεχίζουμε». Ο Άδωνις δεν πληρώνει»!

Φαγητό με…delivery στους ασθενείς του ΕΣΥ! Άδωνις:»Και λουκέτα σε μαγειρεία νοσοκομείων»

Άδωνις: Συνταγές με όλα τα διαθέσιμα γενόσημα στους ασθενείς! Τι αλλάζει