»Χαρίστε την ανάσα σας» για καλό σκοπό!

  • Iatropedia
Εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τα αναπνευστικά νοσήματα καθώς και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που παίζει η πρόληψη ξεκινά η Ελληνική Πνευμονολογικής Εταιρεία.

Με μια ξεχωριστή καμπάνια «Χαρίζω την Ανάσα μου» ζητά από όλους μας να φουσκώσουμε ένα πορτοκαλί μπαλόνι, να τραβήξουμε μια φωτογραφία και να την «ανεβάσουμε» στο Instagram με το#xarizoanasa για καλό σκοπό!

Στην καμπάνια αναμένεται να συμμετάσχει πλήθος «επώνυμων», αλλά και χιλιάδες πολίτες που θα προσφέρουν την ανάσα τους για καλό σκοπό.

Ο Πρόεδρος της Ε.Π.Ε., Συντονιστής Διευθυντής της 6ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «ΣΩΤΗΡΙΑ», κ. Μιχάλης Τουμπής σημείωσε: «Ο στόχος της καμπάνιας «Χαρίζω την ανάσα μου» δεν είναι απλώς να δημιουργηθούν δύο παιδικές χαρές στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Είναι εξίσου σημαντικό να ευαισθητοποιηθεί το ευρύ κοινό και να ισχυροποιηθούν τα μηνύματα της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης για τα αναπνευστικά νοσήματα. Η αναγνώριση των συμπτωμάτων της Χ.Α.Π. και του άσθματος και η επίσκεψη στον ειδικό ιατρό, αποτελεί κρίσιμο στοιχείο».

Από την πλευρά του ο Γραμματέας της Ε.Π.Ε., καθηγητής κ. Θεόδωρος Βασιλακόπουλος τόνισε: «Με το πρόγραμμα «ΠΝΕΥΜΩΝ», στόχος μας είναι να καταγράψουμε και να αναλύσουμε τα δεδομένα των αναπνευστικών νοσημάτων στην οικονομία και τη ζωή των ασθενών και έχοντας ταυτόχρονα ανοίξει τη συζήτηση με την καμπάνια μας στο ευρύ κοινό, να επιταχύνουμε τη λήψη πρωτοβουλιών από τις αρμόδιες αρχές στην κατεύθυνση της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης».

Ο γνωστός ηθοποιός Γιάννης Ζουγανέλης δήλωσε: «Τις πιο μεγάλες ανάσες στη ζωή τις χρειάζεται το μέλλον. Το μέλλον ανήκει στα παιδιά. Τα παιδιά πρέπει να έχουν χώρο να παίζουν στο περιβάλλον, για να το αναγνωρίζουν. Η ελληνική γλώσσα, που στις περισσότερες περιπτώσεις χρησιμοποιεί οξύμωρα σχήματα, ονόμασε το χώρο αυτό κατά κυριολεξία, παιδική χαρά. Χρειαζόμαστε περισσότερες παιδικές χαρές και πρέπει να το δούμε στην πράξη: να δούμε τα παιδιά να παίζουν στις παιδικές χαρές. Οπότε «Χαρίζω την ανάσα μου» στις παιδικές χαρές και στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη- και ελπίζω σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας».

Να σημειωθεί εδώ ότι όσες περισσότερες φωτογραφίες και «ανάσες» συγκεντρώσουμε τόσο περισσότερο θα καταφέρουμε να κάνουμε τα δύο πάρκα πραγματικότητα, χάρη και σε δωρεά της εταιρείας GlaxoSmithKline προς την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία για την υλοποίηση του προγράμματος «ΠΝΕΥΜΩΝ».