Χανιά: Άσκηση ετοιμότητας για αντιμετώπιση σεισμού πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο της πόλης

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
αντιμετώπιση σεισμού
Η ετοιμότητα του νοσοκομείου της πόλης και των συναρμόδιων υπηρεσιών σε περίπτωση εκδήλωσης ενός ισχυρού σεισμού στην περιοχή των Χανίων βρέθηκε στο επίκεντρο άσκησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο πλαίσιο εφαρμογής των Επιχειρησιακών Σχεδίων Εκτάκτων Αναγκών «ΣΩΣΤΡΑΤΟΣ» και «ΠΕΡΣΕΑΣ».

Όπως δήλωσε ο διοικητής του νοσοκομείου Μηνάς Βουλγαρίδης, σε γενικές γραμμές η άσκηση εξελίχθηκε καλά.

«Στόχος της άσκησης είναι να καταγραφούν οι όποιες αδυναμίες και δυσκολίες ώστε να τις βελτιώσουμε», επεσήμανε μεταξύ άλλων. Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε την εκδήλωση ισχυρού σεισμού με επίκεντρο την Μαλάξα Χανίων (15 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης ). Τον κύριο σεισμό ακολουθούν μια σειρά μετασεισμοί, ενώ υπάρχει έντονη ανησυχία για νέο ισχυρό σεισμό τα επόμενα 24ωρα.

Το νοσοκομείο εμφανίζει ρωγμές σε τοίχους, σε εξωτερικά κλιμακοστάσια, σε κολόνες ενώ καταρρέουν ψευδοροφές και υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης τμήματος του κτιριακού συγκροτήματος. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να γίνει μερική εκκένωση του νοσοκομείου και ασθενείς να μεταφερθούν από τις κλινικές σε σκηνές στον αύλειο χώρο, ενώ παράλληλα θα πρέπει να απεγκλωβιστούν κάποια άτομα που έχουν παγιδευτεί στο κτίριο αλλά και να αντιμετωπιστεί πυρκαγιά στον χώρο του Φαρμακείου.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης, στην οποία συμμετείχαν το προσωπικό του νοσοκομείου, το ΕΚΑΒ, η Ε.ΛΑΣ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, όλα τα τμήματα και οι υπηρεσίες του νοσοκομείου λειτούργησαν κανονικά.

Από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν